• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda naciljala igrača Atletiko Madrida!? Koštao je 11 miliona evra, a sad može da dođe bez obeštećenja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Još jedan u nizu fudbalera koji su povezani sa Crvenom zvezdom je i Santijago Arijas.

 Santijago Arijas na meti Crvene zvezde Izvor: Profimedia/Guille Martinez/Cordon Press

Crvena zvezda je dovela novog desnog beka Lazara Nikolića, "obigrava" i oko Džošue Breneta iz Tventea, međutim možda na kraju dovede i zvučnije ime! Poznati kolumbijski novinar Pipe Sijera objavio je da je Crvena zvezda zainteresovana za Kolumbijca Santijaga Arijasa, doskorašnjeg fudbalera Atletiko Madrida. Prednost u odnosu na Breneta je što je trenutno slobodan agent i može da potpiše bez obeštećenja, dok Tvente upravo "oteže" iz tih razloga oko pregovora.

Osim Zvezde, za Arijasa zainteresovan je i argentinski Independijente, a sada je pitanje da li mu se vraća na "njegov kontinent" ili bi mogao još jednom da se oproba u Evropi, možda i u grupnoj fazi Lige šampiona koju će sigurno u svojim pregovorima iskoristiti crveno-bijeli.

Arijas je u Evropi još od 2011. godine kada je iz male ekipe (Ekvidad) stigao u Sporting, a onda preko PSV Ajdhovena i do transfera u Atletiko Madrid vrijednog 11 miliona. Očekivalo se da će Arijas postati miljenik Dijega Simeonea, ali nije igrao tako sjajno, pa je išao na pozajmice u Granadu i Leverkuzen, dok su ga mučile i povrede. Ipak, ne ni blizu kao recimo italijanskog beka Kristijana Pičinija, na koga vas je vjerovatno podsjetio ovakav uvod.

Arijas je bez kluba od avgusta, a tokom karijere je nakupio veliko iskustvo. Ima čak 172 utakmice u dresu PSV-a, preko 50 za Atletiko... Čak je i dres Kolumbije nosio 54 puta, što je za svaku pohvalu.

Interesantno je da se Arijas, poslije isteka ugovora sa Atletiko Madridom u avgustu, povezivao čak i sa Mančester junajtedom jer je u tom trenutku Erik ten Hag bio nezadovoljan igrom Arona van Bisake, dok je Kolumbijca ipak dobro poznavao iz Holandije. Ipak, na kraju su "crveni đavoli" odustali od dovođenja Arijasa i od tada je na tržištu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC