• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuz odveo Zvezdu do EVROPSKOG PROLJEĆA pa "otjeran" iz Rusije: Dolazi ponovo u Srbiju?

Autor Dragan Šutvić

Damijen Le Talek je slobodan u odabiru novog kluba nakon što ga je moskovski Tornado "otjerao" nakon samo šest mjeseci.

 damijen le talek napustio tornado  Izvor: MN PRESS

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Damijen Le Talek slobodan je u izboru sredine pošto je napustio moskovski Torpedo, saopštio je ruski klub. Ovaj 32-godišnjak koji može da igra na pozicijama veznog igrača, ali i na štoperskom mjestu, došao je ovog ljeta u Moskvu iz grčkog AEK-a.

Francuz, koji ima i ruski pasoš za Zvezdu je igrao od 2016. do 2018. i zabilježio je ukupno 104 nastupa i sedam golova, a bio je i jedan od ključnih fudbalera u plasmanu u šesnaestinu finala Lige Evrope. Nakon toga se u junu 2018. Damijen Le Talek vratio u Francusku i potpisao za Monpelje, a potom kao slobodan fudbaler prelazi u redove AEK-a 2021. 

Moskovski klub Tornado sa šest bodova poslije 17 kola nalazi se na posljednjem mjestu ruske Premijer lige, a navodno su ovog januara krenuli u rekonstrukciju tima i otpustili su već četiri igrača među kojima je i Le Talek. U septembru 2022. dva fudbalera beogradskog Čukaričkog krenula su put istoka i Tornada, Stefan Šapić i Bojan Roganović su plaćeni timu sa Banovog Brda oko 500.000 evra.

U mlađim kategorijama Le Talek je nastupao za Avr i Ren, da bi od 2009. do 2012. godine postao član Borusije iz Dortmunda. Nije se naigrao u dresu “Milionera“. Za prvi tim je upisao svega šest utakmica, ali je zato za rezervni sastav odigrao 43 meča i postigao 14 golova.

Kratko je nakon toga nosio dres Nanta i zabilježio osam nastupa, da bi od 2012. do 2014. godine za ukrajinsku Hoverlu upisao 41 meč uz sedam golova. Nakon toga je prešao u Rusiju i zaigrao za Mordoviju u čijim redovima je zabilježio 44 meča i jedan pogodak. U januaru 2016. postao je igrač Crvene zvezde na ideju "Grofa" Božovića.

Francuz je u više navrata pričao kako mu je jedan od najboljih trenutaka u životu bio kada je potpisao za crveno-bijele i da rado voli da se vrati u Beograd, a nakon gotovo sigurnog odlaska Aleksandra Dragovića možda baš Le Talek dođe kao zamjena u Zvezdu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC