• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinac stigao na "Stamford bridž": Predstavljen u toku utakmice, potpisao do 2031!

Autor Dragan Šutvić

Ozvaničen je najveći transfer u Engleskoj ove zime - vrijedan 100 miliona evra.

 čelsi predstavio mihaila mudrika Izvor: Profimedia

Traženi Ukrajinac Mihailo Mudrik (22) potpisao je za Čelsi! Njegov novi klub je potvrdio transfer u nedjelju popodne, objavivši da je doskorašnji igrač Šahtjora stavio paraf na ugovor na osam i po godina. To znači da će biti član "plavaca" do ljeta 2031. godine. Prema pisanju engleskih medija, plaćen je oko 100 miliona evra (88,5 milona funti). Iako je Mudrik često isticao Arsenal kao svoju omiljenu destinaciju, ali je ipak završio u drugim, plavim bojama u Londonu. Čelsi ga je navodno ubijedio tako što mu je ponudio nedjeljnu platu od 110.000 evra, što je duplo više nego što je nudio Arsenal.

"Srećan sam zbog dolaska u Čelsi, ovo je ogroman klub, fantastična liga i veoma atraktivan projekat za ovu fazu moje karijere. Uzbuđen sam zbog toga što ću uskoro sresti svoje saigrače i radujem se i radu sa menadžerom Grejemom Poterom, od koga ću učiti", rekao je krilni ofanzivac koga karakteriše odlična igra u situacijama "jedan na jedan".

Mihailo je izašao na teren Česija ogrnut u ukrajinsku zastavu i predstavljen je u toku utakmice protiv Kristal Palasa. Mnogi su primijetili taj detalj i povezali ga sa činjenicom da je prethodne dve decenije taj klub postao gigant i prvak Evrope pod vođstvom Rusa, Romana Abamoviča. Navijači će od Mudrika njega očekivati mnogo poslije duge transfer sage, u kojoj je postojala i velika šansa da pređe u Arsenal, ali je ipak stigao na Stamford bridž. Ove sezone one je već dao 18 golova, od kojih je tri postigao u grupnoj fazi Lige šampiona.

Mudrik je došao u Šahtjor 2016. godine, sticao je iskustvo na pozajmicama u Arsenalu iz Kijeva i u Desni iz Černigova. U Englesku je stigao kao najbolji igrač Šahtjora i kao "A" reprezentativac Ukrajine, za koju je odigrao osam utakmica. Zajedno sa njim, na potpis i promociju došao je legendarni hrvatski fudbaler Darijo Srna (40), aktuelni direktor Šahtjora, čiji je bio kapiten i igračka ikona.

Izvor: Instagram/darijosrna

Čelsi je ovog januara već doveo niz zvučnih pojačanja - iz Atletiko Madrida stigao je talentovani Portugalac Žoao Feliks, iz Monaka je došao takođe mladi defanzivac, reprezentativac Benoa Badijašil, zatim napadač iz Obale Slonovače David Datro Fofana (iz Moldea) i centralni vezista iz Brazila, Andrej Santos (18). 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC