• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simone Inzagi "KRALJ SUPERKUPA" – 4/4! Izjednačio se sa LEGENDAMA, Inter RAZBIO Milan!

Autor Dragan Šutvić

U svom četvrtom Superkupu Italije, Simone Inzagi je osvojio četvrti trofej i po broju titula se izjednačio sa dva legendarna italijanska trenera. Inter deklasirao Milan u prvom "Derbiju dela Madonina" u 2023. godini.

 Simone Inzagi Izvor: EPA/MATTEO BAZZI/ANSA

Četvrti Superkup za Simonea Inzagija – i četvrti trofej!

Dva puta je mlađi od braće Inzagi kao trener dolazio do kraja u ovom takmičenju predvodeći Lacio (2017. i 2019. godine), a večeras je stigao do drugog trofeja sa Interom, odbranivši prošlogodišnji.

I to na najljepši mogući način – trijumfom u "Derbiju dela Madonina", protiv gradskog rivala kojem je Inter večeras na stadionu u Rijadu "spakovao" tri pogotka!

MILAN – INTER 0:3 (0:2)
/Dimarko 10, Džeko 21, Martinez 77/

Simone Inzagi večeras se pridružio još dvojici italijanskih stratega koji su Superkup osvajali četiri puta.

Pošlo je to za rukom Marčelu Lipiju, koji je ovaj trofej podizao četiri puta kao trener Juventusa (1995, 1997, 2002. i 2003. godine), i Fabiju Kapelu, koji je tri puta osvojio Kup Italije kao strateg Milana (1992, 1993. i 1994. godine) te jednom kao komandant Rome (2001. godine).

A do trofeja su izabranici Simonea Inzagija došli zahvaljujući odlično odigranom prvom poluvremenu, u kojem su postigli dva pogotka i tako praktično trasirali put ka sedmom trofeju u ovom takmičenju, čime su se izjednačili sa večerašnjim rivalom.

Izvor: EPA/MATTEO BAZZI/ANSA

Rosonere je u desetom minutu "načeo" Federiko Dimarko, dok je prednost samo 11 minuta kasnije uduplao kapiten BiH Edin Džeko, koji je ove večeri postao najstariji strijelac u Superkupu Italije!

Bio je to njegov 11. gol ove sezone u dresu Intera, čime je još jednom podsjetio rukovodstvo kluba da je vrijeme da se konačno razgovara o nastavku saradnje koja ističe na kraju ove sezone.

Prije Intera, posljednji klub koji je u Superkupu Italije postigao dva gola u prvih 25 minuta bila je Roma davne 2006. godine, u duelu sa – upravo Interom.

Probudio se tim Stefana Piolija u drugom poluvremenu, krenuo odlučnije prema golu Andrea Onane, ali je ostala netaknuta mreža golmana koji odnedavno ima samo klupske obaveze.

Štaviše, do kraja meča je Milan još jednom morao da vadi loptu iz svoje. Primorao ih je na to Lautaro Martinez u 77. minutu, pa je tako Inter upisao najubjedljiviju pobjedu jednog tima u Superkupu Italije još od 2013. godine.

Tada je Juventus rezultatom 4:0 nadigrao Lacio.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC