• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal će biti šampion - navikavajte se na to! Ne može da izgubi: Pao je i Junajted, nema ko da zaustavi "tobdžije"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Još jedna velika pobjeda Arsenala kome niko ništa ne može u Engleskoj

 Arsenal pobijedio Mančester junajted 3:2 Izvor: Fonet/AP/Ian Walton

Arsenal je pobijedio Mančester junajted 3:2 (1:1) u jednoj od najboljih utakmica sezone. Ekipa Mikela Artete slavila je u još jednom derbiju i napravila ogroman korak ka osvajanju titule, jer trenutno ima pet bodova više od Mančester sitija, uz odigran meč manje.

Tri boda domaćinu donio je dvostruki strijelac, Edi Enketija, koji je u posljednjim trenucima utakmice golgetereski reagovao na poslatu loptu u peterac i poslao je iza leđa Davida De Hee. Španac je treći put kapitulirao u meču za pamćenje, u kojem se nekoliko puta istakao spektakularnim odbranama, ali na kraju je i on morao da čestita trenutno najboljem timu u Premijer ligi.

Zanimljivo je to da je Markus Rašford precizno kao na video igrici pogodio mrežu domaćih u 17. minutu, ali je u 24. Enketija kaznio katastrofalnu reakciju u odbrani Arona Van Bisake i Lisandra Martineza i udarcem iz peterca savladao De Heu prvi put večeras. Očekivano "tobdžije" su nastavile da pritiskaju, ponovo su povele u 53. minutu sjajnim golom Bukajo Sake, koji je takođe poslao loptu u "malu mrežu", gdje Španac nije mogao da je dohvati. Iako su mnogi pomislili da Junajted neće imati snage da odgovori - uzvratio je u 59, udarcem Lisandra poslije prekida, za njegovo iskupljenje za primljeni gol i potpunu dramu - 2:2.

A onda se ponovo pojavio Enketija, kada je večeras nadahnuti Arsenalov majstor Martin Odegard poslao loptu u peterac, a tamo je centarfor sačekao, poslao u mrežu i osvojio svom timu čak 50. bod od mogućih 57! Eto koliko je dobar londonski velikan ove sezone, u kojoj gazi ka svojoj prvoj tituli od Vengerovih "nepobjedivih", 2004. godine.

Standings provided by SofaScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC