• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektoru Hrvatske ne daju da trenira kapitena Srbije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić dobio je ponudu da postane trener Ajaksa i kapitena srpskog nacionalnog tima Dušana Tadića!

 Zlatko Dalić dobio ponudu Ajaksa Izvor: Profimedia

Klub iz Amsterdama je poslao ponudu Daliću da preuzme "kopljanike" nakon što su otpustili prethodnog šefa struke Alfreda Šrudera zbog serije loših rezultata i skkromnog petog mjesta na tabeli prvenstva Holandije.

Kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić nakon posljednjeg remija sa Volendamom (1:1) izjavio je da osjeća odgovornost zbog smjene trenera.

"Stidim se i odgovoran sam za otpuštanje Alfreda Šrudera. Svi igrači bi trebalo da se osjećaju isto jer smo podbacili. Ne pobijediti po ko zna koji put ove sezone ne bi trebalo i ne smije da se dešava Ajaksu. Što se tiče trenera... Tako funkcioniše fudbal, ali bismo svi trebali da se pogledamo u ogledalo. Hajde, nemojte pobijediti Volendam kod kuće! Ko god da je trener, moraš da pobijediš, pa čak i bez menadžera moraš dobiti", rekao je Tadić.

Izvor: Profimedia

A novi menadžer bi mogao da postane Hrvat iz Livna, pod uslovom da mu to dozvoli Fudbalski savez Hrvatske (HNS) s kojim ima važeći ugovor.

Da je ponuda stigla za Dalića potvrdio je hrvatskim medijima i prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić, koji je odbacio mogućnost odlaska selektora Hrvatske u Amsterdam.

''Istina je, Ajaks je kontaktirao Dalića, ali ne može voditi reprezentaciju i klub. Zlatko Dalić ima važeći ugovor s HNS-om i vodiće reprezentaciju na završnom turniru Lige nacija. Dalić ostaje selektor'', izjavio je Kustić.

Zlatko Dalić je u trenerskoj karijeri vodio uglavnom manje timove prije dolaska na klupu Hrvatske s kojom je ostvario vrhunske rezultate - srebro na Mundijalu u Rusiji i bronzu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Karijeru je počeo u Varteksu iz Varaždina, trenirao je potom Rijeku, Dinamo Tiranu, Slaven Belupo, a zatim i Al Fajsali, Al Hilal i Al Ain.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC