• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Hrvatski Mesi" ponovo otjeran iz kluba - VIŠAK JE I U SVOJOJ ZEMLJI: Propao u Barsi, pomagao mu Srbin - traži 12. klub!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekada jedan od najvećih talenata evropskog fudbala Alen Halilović opet mora da mijenja sredinu.

 Alen Halilović iz Rijeke ide u Aris Izvor: Instagram/alen_halilovic/printscreen

Nekada je Alen Halilović bio "hrvatski Mesi" i najveći talenat koji se pojavio na ovim prostorima, danas fudbaler koji očajnički traži 12. klub u karijeri! Imao je nekadašnji đak Dinama iz Zagreba preduslove da postane fudbalska zvijezda u svjetskim okvirima, ali su se stvari razvijale drugačije nego što je on očekivao. Momak za kojeg je Zdravko Mamić pričao kako ga je "skidao sa kamiona" nije ispunio potencijal i vjerovatno u karijeri neće dotaći visine koje su predviđane.

Iako je iz Zagreba otišao u Barselonu, pa kasnije igrao za HSV i Milan, Alen neće moći da bude zadovoljan karijerom. To što je u mladosti oblačio dres tri evropska šampiona samo je jedan dio njegove fudbalske priče. Početkom 2023. godine precrtan je u Rijeci gdje je pokušao da oživi karijeru nakon što je prethodne dvije sezone proveo u redovima engleskih drugoligaša.

Prvo u dresu Birmingema, a zatim u Redingu sa Veljkom Paunovićem, ofanzivni vezni fudbaler u kojeg je čitava Hrvatska vjerovala tek je na trenutke pokazivao svoje kvalitete. Od povratka u Hrvatsku kao da su oni dodatno izblijedili, pa se na "Rujevici" nije baš najbolje snašao. I vrijeme je za novu promjenu. Iako ima ugovor sa Rijekom do sljedećeg ljeta, klub će ga pustiti da se preseli nešto južnije i pojača Aris.

Halilović bi u narednim danima trebalo da postane fudbaler grčkog Arisa i tako upotpuni legiju stranaca u tom klubu. Na raspolaganju trenera Alana Pardjua koji je dobro poznat iz perioda kada je radio u Premijer ligi trenutno se nalaze fudbaleri sa svih krajeva svijeta. Pored Grka kojih ima najviše tu su Španci i Česi, a zatim i Nijemac, Portugalac, Belgijanac, Englez, Kamerunac, Nigerijac, Paragvajac, Brazilac i Argentinac Mateo Garsija, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Aris se nakon 20 odigranih kola nalazi na petoj poziciji u šampionatu. Osvojili su 31 bod u dosadašnjem dijelu prvenstva, trenutno nisu u impresivnoj formi, a lider AEK im bježi čak 16 bodova! Panatinaikos (45), PAOK i Olimpijakos (po 42) takođe djeluju nedostižno, a Arisu je mnogo bliži šestoplasirani Volos koji ima 29 bodova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC