• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuđman je zbog ove tri riječi istukao Blaževića! "Uvijek sam ga slušao, ali kad mi je rekao za sina u vojsci..."

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Franjo Tuđman je vratio Ćira Blaževića u Hrvatsku, a imali su buran odnos.

 Miroslav Ćiro Blažević o odnosu sa Franjom Tuđmanom Izvor: MN Press/YouTube/screenshot/AP Archive

Čuveni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini poslije duge i teške bolesti. Pamtićemo ga po brojnim anegdotama, a jednu od manje poznatih, Blažević je otkrio prije dvije godine. Dobro je poznato da je Blažević bio u dobrim odnosima sa hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, na čiji poziv se vratio u zemlju i posebno nakon što je 1998. godine sa reprezentacijom osvojio bronzu, međutim postoji i druga strana medalje jer su često znali da uđu u polemiku.

"Kada sam rekao da je Ivić Pašalić pi*ka, bukvalno me istukao! Da se ne bi ponovilo, a ja sam to vrlo dobro shvatio. Hodao sam ulicom i drao se: Pašalić nije pi*ka!", rekao je Blažević koji je uvijek govorio bez dlake na jeziku, pa je i u filmu "Nikad ispričana priča" otkrio detalje o odnosu s Tuđmanom.

"Uvijek sam ga slušao, ali kad mi je rekao “Moja dva unuka su u vojsci, treba da ide i tvoj sin”, rekao sam mu “Nikad! Evo novac za oružje, ali sina ne dam!” Tada mi je rekao “Znači, i ti pripadaš ljudima gdje sirotinja daje sinove, a bogati volove”. Jeste, istina je, ali moje iskustvo s braćom kako se grle i ljube nakon pet godina rata i majke kako plače za svojom decom… Ja sam patriota, ali ne toliko da dam sina da pogine", kazao je čuveni hrvatski trener.

Blažević je vodio Veve, Sion, Lozanu, Švajcarsku, Rijeku, Grashoper, Prištinu, Nant, PAOK, Iran, Osijek, Muru, Varteks, Hajduk, Ksamaks, Zagreb, Šangaj, Mes Kerman, Zagreb, Slobodu iz Tuzle, Zadar, kao i reprezentaciju Bosne i Hercegovine pored Hrvatske. Poslednji trenerski angažman imao je 2014. godine u Zadru.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC