• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro mogao da dovede Mihu - evo zašto je propao transfer u Dinamo! Blažević rekao "Siniša? Sine moj..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarni trener imao mogućnost da Sinišu Mihajlovića potpiše dok je radio u Dinamu, ali...

 Ćiro Blažević stopirao transfer Siniše Mihajlovića Izvor: MN Press/YouTube/screenshot/RAI

U samo nekoliko nedelja ostali smo bez dvije kultne ličnosti jugoslovenskog fudbala. Preminuo je Ćiro Blažević nakon duge i teške bolesti, a sredinom decembra napustio nas je i Siniša Mihajlović. Njih dvojica bili su sudbinski povezani, a "trener svih trenera" propustio je u jednom momentu priliku da obezbijedi potpis mladog i talentovanog fudbalera.

Bio je Siniša Mihajlović u Zagrebu, čak odigrao i jedan turnir za mlađe kategorije Dinama. Blistao je na tim utakmicama u Njemačkoj i svi u klubu bili su oduševljeni njegovim partijama. Ipak, to nije bilo dovoljno da ubijedi Blaževića, koji je u nekoliko navrata vodio najveći zagrebački klub.

Ni pomoćni trener Josip Kuže, ni trener mlađih kategorija Zdenko Kobešćak nisu imali dovoljno uticaja. Čak ni to što su Zvonimir Boban i Robert Prosinečki, saigrači iz mlađih reprezentativnih selekcija, o Mihajloviću govorili u superlativima nije urodilo plodom. Ćiro je imao svoj pogled na situaciju i zbog toga nije doveo Mihajlovića, koji bi u Zagrebu bio tek rezervista iza Marka Mlinarića, najboljeg fudbalera Jugoslavije u 1987. godini.

"Već smo zakaparili Radmila Mihajlovića iz Željezničara za iduću sezonu. Siniša? Sine moj, dva Mihajlovića su previše za Dinamo“, govorio je Blažević hrvatskom sportskom novinaru Tomislavu Židaku. Godinama kasnije u Hrvatskoj se spekulisalo da je Ćiro ispričao samo jednu od verzija ove sage. Po kuloarima jugoslovenskog fudbala tih godina razvile su se još najmanje četiri priče.

U jednoj je Siniša Mihajlović tražio 20.000 maraka što je za Dinamo bilo previše novca, a u drugoj je prihvatio ponudu Vojvodine jer mu je Milorad Kosanović ponudio profesionalni, a ne stipendijski ugovor kakav je trebalo da dobije u Zagrebu. Možda i najzanimljivija verzija priče je ona u kojoj je Ćiro Blažević od Siniše Mihajlovića tražio da ošiša karakterističnu dugu i kovrdžavu kosu, što za mladog fudbalera nije bila opcija.

Na kraju, Sinišu Mihajlovića su tih godina tražili svi veliki klubovi iz Hrvatske i Srbije. Legendarni trener Mirko Jozić navodno je rekao Siniši "Ili dolaziš u Rijeku ili ne ideš na Mundijalito u Čile", za šta se Mihajlović kasnije osvetio kada je sa Crvenom zvezdoim savladao Jozićev Kolo-Kolo u Interkontinentalnom kupu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC