• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Makljaža" Rusa i Ukrajinaca u Antaliji: Turci ih stavili u isti hotel, uslijedila tuča i međusobne optužbe ko je kriv!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na pripremama u turskoj Antaliji u ponedjeljak uveče došlo je do sukoba fudbalera ruskog Šinika iz Jaroslava i ukrajinskog Minaja.

 Tuča ruskog Šinika i ukrajinskog Minaja u Antaliji VIDEO Izvor: MONDO/Ilustracija

Dva incidenta između Rusa i Ukrajinaca dogodila su se u hotelu "Rojal Siginus", a kako su prenijeli turski mediji, sukob su započeli članovi ukrajinskog kluba, koji su od ruskog trenera tražili da pjeva himnu Ukrajine.

Rus se uvrijedio i tražio da iziđu na ulicu da se obračunaju. Poslije toga, došlo je do opšte tuče u kojoj su bili uključeni i zaposleni u hotelu, ali brzo se situacija smirila. Barem na kratko s obzirom da su se u liftu zadesili igrači oba kluba, a Turci pišu da je Ukrajinaca bilo više i da su pojedini ruski igrači, tačnije njih četvorica izvukli "deblji kraj" i moguće da će čak odsustvovati s terena u narednom periodu.

Kada su ostali iz Šinika vidjeli šta se dogodilo, navodno je ponovo došlo do opšte tuče Rusa i Ukrajinaca u hotelu, koji ih je iznenađujuće zajedno stavio nakon godinu dana ratnih dejstava u Ukrajini.

Iz ruskog kluba su u zvaničnom saopštenju istakli da su Ukrajinci krivi za incidente jer su tjerali ruskog trenera da pjeva himnu Ukrajine, dok su iz ukrajinskog kluba ustvrdili da je ponašanje Rusa prema zaposlenima u hotelu u Antaliji iniciralo sukobe.

Saopštenje Šinika prenosimo u cjelosti.

"Uveče, 13. februara, na području hotela "Rojal Siginus", koji se nalazi u gradu Belek, (Turska), gdje boravi naš tim, dogodio se incident s igračima ukrajinskog Minaja. S tim u vezi, Fudbalski klub Šinik zvanično izjavljuje da nije inicijator ovog sukoba. Naši su igrači djelovali kao prava ekipa, stali u odbranu saigrača koji je bio napadnut. Prema rezultatima ljekarskog pregleda, kod igrača Šinika nisu utvrđene teže povrede. Trenutno je naša ekipa sigurna, a klub je odlučio da preseli u drugi hotel kako bi izbjegli dalje sukobe. Treba napomenuti da je rezervacija ovog hotela izvršena u novembru 2022., podložno uslovima za siguran boravak našeg tima. Svaki oblik nasilja smatramo neprihvatljivim i osuđujemo, te ćemo braniti ne samo interese kluba, već i interese naše države. Agencije za sprovođenje zakona istražuju situaciju", navedeno je u saopštenju ruskog Šinika.

Ovim povodom oglasili su se i iz ukrajinskog kluba, čije saopštenje takođe prenosimo u cjelosti.

"Juče, 13. februara, u hotelu "Rojal Siginus" u Turskoj dogodila se tuča u kojoj su učestvovali predstavnici Minai i predstavnici Rusije - Šinik iz Jaroslava. Uzrok sukoba bilo je sramotno ponašanje igrača ruske ekipe prema zaposlenici hotela i provokativni povici. Informacija ruskih propagandnih medija o tome da su naši predstavnici natjerali predstavnike Šinika da pjevaju himnu i pretukli igrača u liftu je tradicionalna neistina. Do borbe je ipak došlo, ali u ravnopravnim sastavima. Broj žrtava na strani Šinika samo potvrđuje činjenicu da i Rusi "bacaju" svoje. Već nakon završetka okršaja, kada su ljudi iz Minaja bili u svojim sobama, Rusi su nastavili međusobnu borbu. Oni koji su pokušali zaustaviti sukob optuženi su da podržavaju Ukrajinu. Morala je intervenisati lokalna policija kako bi smirila Ruse. Prije početka okršaja, glavni zahtjev Minaja prema organizatorima bio je nedolazak ruskih timova u hotel. Sami organizatori tvrde da je hotel pristao da ugosti ekipu Šinika. Potom smo se obratili upravi 'Rojal Siginusa' sa zahtjevom da isele Ruse, jer predstavnici te terorističke zemlje nemaju pravo trenirati i igrati fudbal izvan svoje zemlje. Fudbaleri Minaja su 14. februara (danas) prema rasporedu otišli na trening. Slava Ukrajini", navedeno je u zvaničnom saopštenju ukrajinskog kluba.

Podsjetimo, ukrainjski Minaj je u Antaliji odigrao i dvije utakmice sa klubovima iz m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine i izgubio - od Sarajeva 2:1, a od mostarskog Veleža 3:1.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pa da

Ma jasno. Ukrajinske velike i moćne patriote ali u Turskoj. Bolje tako nego prsiti se kod Ugljedara,Bahmuta, Limana

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC