• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šta misli Zelenski, da će Ukrajina zaboraviti ko je?" Ukrajina uvela SANKCIJE svom kapitenu, Rusi ga brane!

Autor Dragan Šutvić

Sankcionisanog ukrajinskog fudbalera Anatolija Timoščuka brane ruski fudbaleri.

 ruski fudbaleri brane timoščuka Izvor: Profimedia/EXPA Pictures/YouTube/Zelenskyy President/Screenshot

Ukrajinski fudbaler Anatolij Timoščuk "izbrisan" je iz istorije ukrajinskog fudbala zbog toga što nije osudio ratna dejstva Rusije, zemlje u kojoj radi kao trener, a nije se na tome sve završilo... Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je prošle nedjelje ukaz kojim je Timoščuk, uz još više od stotinu javnih ličnosti iz ove zemlje, dobio zabranu ulaska u domovinu na deset godina i pritom mu je zamrznuta sva imovina.

Takođe, Timoščuku je zabranjeno da se na bilo koji način bavi fudbalom u Ukrajini, tako da će morati da nastavi da radi u Zenitu iz Sankt Peterburga odakle mu stiže snažna podrška nakon posljednjih vijesti.

"Ova odluka još jednom pokazuje da im izjava 'sport je van politike' ništa ne znači. Sve što su mogli da smisle smisle kako bi napakostili pojedincima već su iskoristili. Sada sjede i razmišljaju 'šta li je još moguće?'", poručio je bivši ruski fudbaler Aleksej Igonin za tamošnje medije i dodao: "Timoščukov doprinos je jasan svim sportistima, ne samo fudbalerima. Priča o oduzimanju njegovih državnih nagrada djeluje smiješno - da jednom od najboljih u istoriji oduzimaju titule prvaka? Da li misle da svi ljudi koji se razumiju u fudbal poslije toga automatski zaboravljaju ko je Timoščuk?".

Igonin dodaje da iako pokušavaju da ga izbrišu iz pamćenja, to neće uspjeti, pošto Timoščuk nastavlja da ulaže u fudbal i uči mlade: "Svi razumeju da ove sankcije, u stvari, neće učiniti ništa", dodao je bivši igrač Zenita.

"Razumijemo da su sankcije Zelenskog koje su pogodile i Timoščuka samo čista politika. On je veliki profesionalac i mnogo je uradio za ruski i ukrajinski fudbal. Šteta što je bio kapiten Ukrajine, a sad mu Zelenski uvodi sankcije. Oduzeo mu je i sve titule i to je apsolutno pogrešno - sport i politiku ne treba da miješamo", poručio je Dmitrij Radnčenko, još jedan bivši igrač Zenita, dodavši da su Timoščuka već podržali navijači.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC