• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branio protiv Mihe, sad ratuje za Ukrajinu: Italijanski golman (30) ranjen u Marijupolju!

Autor Dragan Šutvić

Bivši italijanski golman Ivan Luka Vavasori nalazi se u bolnici nakon što je ranjen u Marijupolju.

 italijanski golman ratuje u ukrajini Izvor: Instagram/screenshot/ivan.luca92

Bivši italijanski golman Ivan Luka Vavasori (30) priključio se ukrajinskoj vojsci još u februaru u ratu protiv Rusije, a nakon posljednjih borbi u Marijupolju završio je u bolnici, potvrdio je njegov otac.

Prvobitne informacije govorile su da je poginuo i da je među žrtvama bitke u čeličani u Marijupolju. Danima se nije čuo sa svojom porodicom, ali potom su stigle informacije da je hospitalizovan i da se bori za život. Za to vrijeme u Italiji je otvorena istraga zbog njegove "misije" u Ukrajini.

Možda će vas zanimati

Ivan Luka je inače rođen u Rusiji 1992. godine, a usvojila ga je italijanska porodica Vavasori. Imao je uprkos tome teško djetinjstvo pošto su njegovu majku Alesandru Sgarelju kidnapovali kada je imao pet godina.

Sve se desilo 1997. godine kada je italijanska mafijaška organizacija "Ndarangeta" otela Alesandru i držala je zatočenu punih devet mjeseci. Na kraju je Alesandra Sgarelja oslobođena, ali je ta trauma ostavila velike posljedice po nju i preminula je 2011. godine poslije teške bolesti.

Za to vrijeme Ivan Luka je trenirao fudbal i postao golman. Najviše smo ga gledali u Seriji C, gdje je branio za Pro Patriju, Bra i Lenjano, a igrao je i na prijateljskom meču protiv Milana kada je Kevin Prins Boateng napustio teren zbog rasizma.

Dvije godine kasnije, branio je za Pro Patriju protiv "rosonera" na prvom meču Siniše Mihajlovića na klupi Milana, da bi ubrzo nakon toga napustio Italiju i okušao se u Boliviji. Nedavno je završio karjeru i odlučio da se priključi ukrajinskoj vojsci, a redovno o ratu izvještava na društvenim mrežama.

"Ima nas još vrlo malo protiv čitave vojske Rusije, ali probaćemo. Važno je umreti na dobar način, tek onda počinje život...", napisao je Ivan Luka pred "samoubilačku" misiju u Marijupolju.

Ovako sada izgleda golman koji se bori u ratu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC