• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suspendovan ruski šampion, odmah se oglasio Kremlj! Vidjeli ga na Putinovom mitingu, pa mu zabranili da se takmiči

Autor Dragan Šutvić

Objavljeno je i koliko neće moći da se takmiči, a nekoliko sati kasnije stigla je poruka i iz Putinovog okruženja

 Suspendovan ruski šampion, odmah se oglasio Kremlj! Vidjeli ga na Putinovom mitingu, pa mu zabranili da se takmiči Izvor: Profimedia

Međunarodna plivačka federacija (FINA) suspendovala je na devet mjeseci čuvenog ruskog plivača, dvostrukog olimpijskog šampiona Jevgenija Rilova (25). Razlog je to što posjetio miting na stadionu u Moskvi u čast ruske aneksije Krima (ili "ponovnog ujedinjenja", kako Rusi kažu) .

"Biro FINA primio je odluku Disciplinske komisije FINA o devetomjesečnoj suspenziji Jevgenija Rilova od učešća u svim takmičenjima pod okriljem te organizacije, uključujući i bilo koje međunarodno takmičenje u FINA kalendaru. Suspendovan je zbog svog prisustva i ponašanja na događaju na stadionu Lužnjiki u Moskvi. Odstranjenje Rilova stupilo je na snagu 20. aprila", objašnjeno je.

Plivač se na tom mitingu pojavio i na bini:

Izvor: Profimedia

Jevgenij Rilov je osvajao medalje i na Svjetskom prvenstvu i na Olimpijskim igrama u Riju, a i njegov sponzor "Spido", takođe je raskinuo saradnju zbog istog razloga - prisustva skupu na kojem je govor održao i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Portparol preds.ednika Rusije Dmitrij Peskov oglasio se u petak ujutru ovim povodom i ocijenio da se nastavlja "pogubna praksa politizacije sporta". Prema njegovom mišljenju, takve odluke na kraju štete međunarodnom sportu. "Znamo i vidimo da se nastavlja ta pogubna praksa i kada su u pitanju naši teniseri i sada plivači. Smatramo da je to apsolutno u suprotnosti sa idejom sporta", izjavio je Peskov i rekao da je važno da ruski sportisti ostanu u formi, kako bi "nastavili da budu najbolji".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC