• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neka Katai riješi protiv Partizana! Aleksandar Dragović: Još nisam izgubio derbi, neka tako ostane!

Autor Nikola Savić

Aleksandar Dragović je u intervju za Sportski žurnal dao odgovore na mnoga pitanja koja ovih dana kruže oko njega.

 Aleksandar Dragović o derbiju Zvezde i Partizana Izvor: MN PRESS

Aleksandar Dragović je u intervju za Sportski žurnal govorio o nastupu u svom narednom, šestom, "vječitom derbiju", a do sada je iz duela protiv Partizana izlazio neporažen i ima učinak od dvije pobjede i tri remija. Prošle sezone je sa Zvezdom pobijedio "vječitog" rivala i u finalu Kupa Srbije, pa i u predstojeći duel ulazi sa najvišom ambicijom.

"Dobro zvuči da u petak dođem do skora od tri pobjede i tri remija. Ipak nije lak posao, Partizan zaslužuje maksimalno poštovanje, bez obzira što ima dvocifren bodovni zaostatak. Moraćemo da se ozbiljno oznojimo da ostvarimo pozitivan rezultat" izjavio je Dragović.

Iskusni štoper je nakon toga priznao koliko mu takav učinak znači za samopouzdanje.

"Znači mnogo, naravno, znamo koliko je derbi važan navijačima, a i za nas igrače ima posebnu draž, pa sam izuzetno srećan što nisam gubio od Partizana". Na pitanje da je ove sezone znatno lakša situacija na tabeli u odnosu na prošlu, pa bi zbog toga mogli opuštenije da dočekaju derbi Dragović je istakao: "Derbi je uvijek posebna utakmica, bez obzira da li je razlika bod ili 13. Siguran sam da nećemo biti opušteni.

Austrijanac srpskog porijekla rekao je da Zvezda sigurno neće u derbi ući da bi tražila bod, već da želi da odnese sva tri boda, iako ima velikih "plus 13". "Činjenica je da nam bod odgovara za nastavak puta ka tituli, ali kada igraš u Zvezdi ne možeš da uđeš u utakmicu sa bilo kakvim drugim stavom osim pobjedničkim".

U Partizanu je u danima pred derbi novi trener Igor Duljaj zamijenio njegovog prethodnika Gordana Petrića. O šok-terapiji crno-belih pred dolazak na "Marakanu" u petak u 19 časova, Dragović kaže: "Partizan je dobra ekipa i sigurno će dolazak novog trenera biti šok terapija. Fokusiran sam isključivo na nas, bitno je da odigramo kako možemo i pobedimo".

Još jednom će Dragović imati velike duele protiv Rikarda Gomeša. "Rikardo je dobar igrač, izuzetno ga poštujem i pravi smo sportski rivali. Nema neke posebne taktike, trudim se da ga što bolje čuvam, kao i svakog drugog napadača.

U prošlim derbijima se Aleksandar pokazao kao dobar prognozer za ključnog igrača, pa je i sada dao svoju procenu: "Neka opet bude junak Sale Katai, da ne mijenjamo dobru tradiciju".

Takođe, jedan od Zvezdinih lidera odgovorio je i na pitanje o neuspjelom transferu u Seriju A, u ekipu Dejana Stankovića, koji je uprava stopirala. "Mirno sam prihvatio odluku i volim što sam u Zvezdi, lijepo mi je u klubu". izjavio je za Sportski žurnal.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC