• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Liga šampiona uživo prenos Čelsi - Borusija Dortmund
 Liga šampiona uživo prenos Čelsi - Borusija Dortmund

Ludnica u Ligi šampiona! Čelsi napravio preokret i prošao dalje - ipak nisu prokockali 600 miliona...

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Čelsi i Benfika su prvi četvrtfinalisti Lige šampiona i čini se da je Grejem Poter spasao svoju karijeru na klupi "plavaca".

 Liga šampiona uživo prenos Čelsi - Borusija Dortmund Izvor: Profimedia

Čelsi i Benfika su prvi četvrtfinalisti Lige šampiona za 2022/23. Benfika je praktično već u prvom meču u Brižu (2:0) obezbedila prolaz, a potvrdila ga je ubedljivom pobedom od 5:1 pred svojim navijačima, dok je i Čelsi morao da u pomoć pozove publiku sa "Stamford bridža". Bili su u zaostatku posle prvog meča od pre tri nedelje, ali su nadoknadili sve u revanšu i pobedom od 2:0 obezbedili mesto u četvrtfinalu.

"Plavci" su do pobede došli u rasponu od deset minuta - krajem prvog, preciznije u 43. Sterling je "pocepao" mrežu Dortmunda, dok je Kai Haverc u 53. udvostručio vođstvo. Dosuđen je jedanaesterac zbog igranja rukom, a heroj finala Lige šampiona iz 2021. godine je prvo pogodio stativu. Ipak, pomogli su mu igrači Dortmunda koji su ranije ušli u kazneni prostor, tako da je Dani Makeli iz VAR sobe dobio signal da se penal ponovi. Ni drugi put Haverc nije šutirao značajnije bolje, ali je ipak pogodio mrežu Majera.

Za to vreme Benfika je "rasturala" Klub Briž koji vodi Skot Parker, koji je potpuno upropastio belgijski tim, pa su se u strelce upisivali Rafa Silva, Mario, Neres i dvostruki strelac Ramos. Sa druge strane, Mejer je postigao jedini pogodak za Klub Briž, tek za utehu.

Sutra nas čekaju mečevi Bajern - PSŽ i Totenhem - Milan, dok se sledeće nedelje igraju Porto - Inter, Mančester siti - Lajpcig, Napoli - Frankfurt i Real Madrid - Milan.

23:07

KRAJ!

Čelsi je pobedio 2:0 i tako je nadoknadio 0:1 iz Dortmunda, pa ide u četvrtfinale Lige šampiona, a igra jednu od najgorih sezona u 21. veku. Njima su se u četvrtfinalu pridružili i fudbaleri Benfiek koji su danas pobedli Klub Briž 5:1 i tako sa čak 7:2 u ukupnom skoru otišli dalje.

Izvor: Profimedia

22:49

Gotovo u Lisabonu!

Benfika je pobedila 5:1 i ukupnim rezultatom 7:1 prošla dalje, a za to vreme Čelsi preko Konora Galagera dolazi do 3:0, ali je ofsajd.

22:39

5:0 u Lisabonu!

Sada već poniženje, Benfika je preko Neresa u 77. minutu došla i do petog gola na meču. Za to vreme je u Londonu u toku 69. minut, a Čelsi pravi prvu promenu - Feliksa menja Galager. Što se tiče Dortmunda, Terzić je na teren poslao Bajno-Gitensa, mladog fudbalera iz Engleske koji je zamenio Ozdžana. Videćemo da li će to nešto promeniti na "Stamford bridžu".

22:29

4:0 u Lisabonu, a u Londonu...

Mario je iz penala doneo i šesti gol u ukupnom rezultatu protiv Klub Briža, a za to vreme Džud Belingam umalo da smanji rezultat u "svom" Londonu. Bio je blizu i taj rezultat bi doneo produžetke Dortmundu. Za sada Čelsi ima prolaz, ali ima još mnogo da se igra, preko pola sata!

22:23

2:0 - Ipak je gol!

Ponovljen je penal zbog ulaska igrača Dortmunda ranije u šesnaesterac, a Kai Haverc je ponovo preuzeo odgovornost i ovoga puta pogodio. Uzeo je duži zalet, zastao, a onda u istu stranu šutirao, ovoga puta za koji centimetar dalje od stative. 

Sada Čelsi ima rezultat koji im donosi četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: Profimedia

22:21

Promašen penal!

Čelsi je dobio jedanaesterac zbog igranja rukom igrača Dortmunda, ali Kai Haverc je to prokockao. Pogodio je stranu, Majer je otišao na pogrešnu, a udarac Nemca završava na stativi.

22:15

Kraj u Lisabonu!

Već u 58. minutu je 3:0 za Benfiku preko Ramosa i deluje da je Skot Parker uspeo da upropasti sve u Brižu od jeseni, pa će "bajka" belgijskog kluba da se završi u osmini finala.

21:55

1:0 - Evo gola u Londonu!

Konačno je Čelsi uspeo da dođe do gola, kakav kamen je pao sa srca Grejema Potera! Uporni su bili i napadali su po levoj strani, na kraju je oštru loptu poslao Čilvel za Sterling, pa se spetljao Englez, a onda šutnuo iz besa - da pocepa mrežu Majera.

To je to i u Londonu, pauza od 15 minuta, a onda rasplet!

Izvor: TV Arena sport/screenshot

21:53

Nemoguće!

Kao i u Dortmundu, tako i u Londonu - Čelsi samo promašuje. Sada je u velikoj šansi bio Žoao Feliks, međutim sa pet metara je pogodio Majera, a u nastavku ništa bolja reakcija...

21:50

Gol u Londonu! NE!

Kai Haverc je doveo Čelsi u vođstvo u 39. minutu posle divnog udarca sa 15 metara, međutim pogodak je poništen zbog prethodnog ofsajda Rahima Sterlinga. Englez je bio iza Šloterbeka kada je dobio loptu i promašio, a potom se odbila do Haverca. Sudije su pustile da se igra za kratko, a onda je arbitar podigao zastavicu.

21:47

2:0 u Lisabonu!

Benfika preko Ramosa, heroja meča Portugal - Švajcarska sa Svetskog prvenstva, dolazi do ogromne prednosti u ukupnom rezultatu od 4:0 i time već znamo prvog učesnika četvrtfinala. I to je sve od prvog poluvremena u Lisabonu gde Klub Brižu treba čudo.

Izvor: TV Arena sport

21:41

Stativa!

Kai Haverc je oprobao šut sa 16 metara i pogodio stativu Majerovog gola. Lopta se potom odbila i praktično paralelno išla sa gol-linijom, nije imao sreće Čelsi da dođe do vođstva, ovo je bila i najbolja akcija u 28. minutu na "Stamford bridžu".

21:40

1:0 u Lisabonu!

Benfika je povela protiv Klub Briža preko Rafe Silve i čini se da već mogu da razmišljaju o žrebu za četvrtfinale Lige šampiona gde će mnogi poželeti da ih izbegnu, igraju mnogo dobar fudbal.

21:29

Kepa!

Dobro je Čelsi počeo meč, međutim opet se Dortmund pita... Marko Rojs je probao iz "slobodnjaka" sa dvadesetak metara, a "plavce" je spasao Kepa Arizabalaga. Jednom i on da je "junak".

Izvor: Profimedia

21:17

Problem!

Julijan Brant posle pet minuta završava utakmicu zbog povrede zadnje lože, a menja ga Đovani Reina. Ovo je veliki udarac za Dortmund...

Izvor: Arena Sport/Screenshot

21:13

Počeo je meč i u Londonu!

Za to vreme u Lisabonu videli smo i poništen gol. Žoao Mario je već u drugom minutu doveo domaćina u vođstvo, počelo je slavlje već prolaska u narednu rundu, ali je na kraju VAR tehnologija poništila zbog ofsajda.

21:02

1' - Počelo u Lisabonu, a u Londonu...

Meč u Londonu kasni deset minuta jer su igrači Dortmunda kasnili na "Stamford bridž" zbog gužve u saobraćaju. Zbog toga će meč početi u 21.10.

20:52

Nema Silve, ali...

Tu je žena Tijaga Silve koju su dočekali navijači Čelsija!

20:01

Izašli su sastavi!

Evo za koje ekipe su se opredelili treneri!

BENFIKA: Vlahodimos - Ba, A. Silva, Otamendi, Grimaldo - Florentino, Čikinjo, Orsnes, Mario, R. Silva - Ramos.

KLUB BRIŽ: Minjole - Klinto, Mekele, Sila - Bjukanan, Nilsen, Vanaken, Sova, Mejer - Jaremčuk i Lang.

ČELSI: Kepa - Fofana, Kulibali, Kukurelja - Džejms, Kovačić, Fernandez, Čilvel - Sterling, Feliks i Haverc.

DORTMUND: Mejer - Volf, Zile, Šloterbek, Gereiro - Džan - Brant, Belingam, Ozdžan, Rojs - Aler.

Izvor: Profimedia

19:38

Šta nas čeka večeras?

Čelsi na svom "Stamford bridžu" igra za spas sezone protiv Dortmunda i mora da se iskupi za poraz od pre dve nedelje. Dortmund je u prvom susretu slavio 1:0, a tim Grejema Potera može da se "izvuče", ali njihov napad jedino ne obećava. Čitave sezone se muče sa postizanjem golova, a videćemo da li bi pobeda za vikend protiv Lidsa mogla da ih razmrda.

Što se tiče para Benfika - Klub Briž, tu deluje da nas čeka "reviljalna" utakmica. Benfika je u prvom meču u gostima slavila 2:0 i ne bi trebalo da ima problema.

Izvor: Profimedia

19:35

Dobro došli u MONDO live!

Večeras od 21 čas čekaju nas prve revanš utakmice osmine finala Lige šampiona. Ostanite uz MONDO i pratite mečeve Čelsi - Dortmund i Benfika - Klub Briž.

UKRATKO

  • Čelsi - Benfika 2:0, ukupno 2:1
  • Benfika - Klub Briž 5:1, ukupno 7:1
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije