• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Mitrović dobio crveni, a fudbaler Junajteda ni žuti karton? Bivši sudija se oglasio - evo šta je razlika!

Autor Nemanja Stanojčić

Nekadašnji sudija Dermot Galager pričao je o crvenom kartonu i suspenziji koja čeka Aleksandra Mitrovića.

 bivši sudija o crvenom kartonu za mitrovića  Izvor: Profimedia

Aleksandar Mitrović napravio je glupost na meču protiv Mančester junajteda u FA kupu. Prvo je dao gol za vođstvo Fulama, a onda je izgubio živce kada je sudija Kris Kavano dosudio penal za "crvene đavole" i dao crveni karton Vilijanu zbog igranja rukom. Uhvatio je sudiju za ruku, povukao ga i želio nešto da mu kaže, arbitar se odmah uhvatio za džep i isključio ga. Uletjeli su i ljudi sa klupe kako bi sklonili Srbina od sudije.

Trener Marko Silva kritikovao je svog napadača, mada je u izjavi spomenuo i kako "neki igrači imaju drugačiji tretman" aludirajući jasno na Bruna Fernandeša, fudbalera Junajteda koji je na jednom od prethodnih mečeva gurnuo linijskog sudiju.

On se tada izvukao, nije dobio javnu opomenu, mada je taj potez postao viralan na društvenim mrežama. Svi su se pitali zašto nije kažnjen. Upravo je to bilo pitanje za bivšeg sudiju Dermota Galagera - zašto je Mitrović dobio crveni, a Bruno nije?

"Osuđujem i to što je Bruno uradio, ne mislim da je pametno dodirivati sudiju, ali nije uradio ništa toliko agresivno tom prilikom. Smatram da je trebalo da dobije žuti karton i svi bi to prihvatili. Ne mislim da je trebalo da dobije crveni, za razliku od Mitrovića", počeo je Galager.

Uslijedilo je i novo pitanje o poređenju te dvuhe situacije. "Svaki slučaj i svaka odluka su individualne, nijedan igrač nije sigurno vidio Brunov potez i rekao 'važi, mogu i ja sada to da radim'. Ni jedan ni drugi igrač nisu smjeli to da urade, ali je jedan od njih otišao predaleko."

Za Srbina traže drakonsku kaznu, priča se o mogućih 10 mečeva suspenzije. "Nije na meni da sudim o tome. Razlog zbog kog to kažem je taj što imam svoje mišljenje o tome, ovo je proces koji je na fudbalskom savezu (FA), oni će pričati sa igračem, sa Fulamom i sa svima sa kojima je potrebno da se razgovara i donijeće odluku".

Za crveni karton kazna je tri meča, ali postoji šansa da to bude na duži period, možda čak i do kraja sezone. "Nije na meni da odlučim", zaključio je Galager.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC