• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bi bila prva, pa i da u Srbiji igra Zenit!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bivši fudbaler i trener Crvene zvezde Miodrag Božović napravio je zanimljivu paralelu za ruske medije.

 Miodrag Božović - Zvezda bolja od Zenita Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag Božović radio je u čak sedam ruskih klubova i odlično poznaje prilike u tamošnjem fudbalu, pa vjeruje da bi crveno-bijeli bez problema mogli da se nose čak i sa Zenitom.

"Grof" je govoreći za ruske medije napravio i više nego zanimljivu paralelu i istakao da Zenit ne bi mogao da osvoji titulu u Srbiji u konkurenciji Crvene zvezde, obrazlažući zašto toliko vjeruje srpskom šampionu.

"Crvena zvezda bi bila šampion u Srbiji, čak i da u toj ligi igraju Zenit i Spartak. Crvena zvezda je prije nekoliko godina igrala protiv CSKA Moskve i izgubila, ali Armejci su tom dvomeču imali mnogo sreće. Ljudi moraju da znaju da je u Srbiji teško postati šampion. Možda bi Zenit sa sadašnjom postavom uspio u tom cilju. Spartak ne bi sigurno...", istakao je Božović.

S obzirom na to da je radio svuda u Rusiji, Božović zaključuje da je Spartak iz Moskve daleko najpopularniji klub u zemlji, iako bi to rival iz Sankt Peterburga volio da nadmaši.

"Svi znamo da cijela Rusija navija za Spartak. To je narodni klub. Vidim da se Zenit hvali na Tiktoku kako ima najviše pratilaca i navijača. Ali, na tim društvenim mrežama svako može da piše šta hoće", podsjetio je Miodrag Božović sve navijače u Rusiji da "nova istorija" nije presudna.

Božović inače od ljetos ne radi u ruskom fudbalu pošto je završio saradnju sa Arsenalom iz Tule, a ne krije da liga trenutno nije na nivou na kome je bila dok je nekada radio u njoj. Smatra da je previše dobrih igrača napustilo ligu zbog vojne intervencije u Ukrajini i da zbog toga ne mogu da odgovore drugima, pošto se u međuvremenu kvalitet domaćih igrača nije toliko popravio da im nisu neophodni stranci.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC