• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi kaže "teška grupa", a statistika... Ako ne odemo na Evropsko prvenstvo, biće svjetsko čudo! Šanse su 97,64 odsto

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bez obzira što je selektor Dragan Stojković upozorio fudbalere i javnost da se nismo kvalifikovali za Evropsko prvenstvo iako nas tamo "svi vide" i prije početka kvalifikacija, statistika pokazuje da će biti svjetsko čudo ako se ne kvalifikujemo.

 Srbija treći favorit u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Fudbalska reprezentacija Srbije nije se plasirala na Evropsko prvenstvo još od 2000. godine i svi se nadamo da će se taj "baksuz" konačno razbiti u predstojećim kvalifikacijama. Srpski protivnici u grupi su Mađarska, Bugarska, Crna Gora i Litvanija, dalje prolaze dva najbolja tima, dok čak i da ne uspijemo da budemo na tim mjestima - opet imamo veliku šansu da prođemo zbog izvrsnih igara u Ligi nacija.

Specijalizovani portal "We Global Football" je uzevši u obzir sve okolnosti izračunao da je Srbija zapravo treći najveći favorit u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024, odnosno da samo dvije ekipe u čitavim kvalifikacijama imaju veće šanse od nas da se direktno kvalifikuju u Njemačku.

Zvanično, procjenjuje se da Srbija ima 97,64 odsto da se direktno plasira na Evropsko prvenstvo, odnosno veće su šanse date samo Portugalu (99,84) i Danskon (97,84). U grupu apsolutnih favorita sa preko 90 odsto šanse da odu na EURO2024 možemo da dodamo još Švajcarsku, Mađarsku (član grupe), Hrvatsku, Belgiju, Englesku i Poljsku. Ozbiljne šanse, sa preko 80 odsto, daju se i Italiji, Francuskoj, Holandiji, Španiji i Češkoj.


Što se tiče grupe Srbije, Crna Gora ima 5,56 odsto šansi da se plasira na EP, čime je treći favorit naše grupe, potom slijedi Bugarska sa 2,48, dok je Litvanija, sa kojom igramo u petak u Beogradu, na svega 0,08%.

Podsjetimo, selektor Srbije Dragan Stojković odbacio je na jučerašnjoj konferenciji za medije priče da imamo "laku grupu" i objasnio da je za njega vrlo teška i da svakoj utakmici pristupa kao da je finale. "Za mene je ovo najteža grupa i samo sa tim pristupom možemo da se nadamo nekom uspjehu. Bude li iko pomislio da je utakmica sa Litvanijom laka, taj je u velikom problemu", naglasio je selektor.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC