• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno za MONDO: Bivši fudbaler Bajerna je novi trener Slobode iz Tuzle!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Danijel Pranjić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i fudbaler minhenskog Bajerna, Danijel Pranjić, postigao je usmeni dogovor sa Slobodom i već u srijedu će voditi trening tuzlanske ekipe.

 Danijel Pranjić je novi trener FK Sloboda Izvor: Profimedia

Četrdesetjednogodišnji fudbalski stručnjak iz Našica je dogovorio sarardnju sa klubom sa "Tušnja" i od sutra će biti nasljednik Adnana Jahića i voditi ekipu crveno-crnih, potvrđeno je za MONDO.

Amar Osmanagić, koji ima savjetodavnu funkciju klupskom rukovodstvu, obavio je sve potrebne pregovore sa Pranjićem i potvrdio da će nekadašnji igrač Bajerna večeras stići u Tuzlu i obaviti formalno potpisivanje ugovora.

"Posljednjih dva dana smo razgovorali u Zagrebu i Slavonskom Brodu i postigli usmeni dogovor. Večeras očekujemo Danijela da dođe u Tuzlu i parafiramo odnosno ozvaničimo saradnju. To je gotova stvar, sutra bi trebao biti na treningu",rekao je Osmanagić i dodao da je saradnja postignuta do kraja sezone s mogućnošću produženja.

"Ne želimo da razmišljamo o ispadanju, sve se radi da se ostvare ciljevi, a primarni je opstanak. Mi pozitivno razmišljamo i vjerujemo da imamo kvaliteta i znanja, te da će nam pomoći Danijel da to i ostvarimo. Kratkoročni plan je tu u narednih 10 utakmica, a onda ćemo pričati o planovima za sljedeću godinu".

Danijel Pranjić je bio trener-igrač Omonije na Kipru, samostalno je vodio hrvatske niželigaše Dubravu i Trnje, a sada će se predstaviti publici u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U igračkoj karijeri osim Bajerna, nastupao je Dinamo Zagreb, holandski Herenven, Seltu iz Viga, Anortozisa i pomenutu Omoniju. Igro je i finale Lige šampiona u dresu minhenskog kluba, a za selekciju Hrvatske je nastupio na 58 utakmica i postigao jedan gol.

Sloboda se pred posljednju trećinu prvenstva BiH nalazi na sedmom mjestu na tabeli sa 24 osvojena boda, ali ima samo tri boda više u odnosu na "fenjeraša" Igman iz Konjica.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC