• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima 75 godina i novi posao u Premijer ligi: Počinje "posljednji ples" legendarnog trenera - sa Srbinom ide po opstanak!

Autor Dušan Ninković

Vodio je nekoliko stvarno velikih klubova, oprobao se kao selektor, pa se vratio tamo gdje je sve počelo prije više od šest decenija!

 Roj Hodžson menadžer Kristal Palasa Izvor: Profimedia

Tokom posljednjih mjeseci ekipa Kristala Palasa je jedan od najslabijih timova u engleskoj Premijer ligi, pa nije čuo što je Patrik Vijera otpušten početkom marta. Njegov tim je bio izuzetno neefikasan i u seriji poraza kojoj se nije naslućivao kraj, pa su u londonskom klubu odlučili da presjeku i na klupu vrate dobro poznato ime - Roja Hodžsona koji u avgustu proslavlja 76. rođendan!

Nekadašnji selektor Engleske vraća se na klupu tima koji je vodio do prije dvije godine, a sada će primarni zadatak biti da konsoliduje ekipu i upiše neke dobre rezultate nakon reprezentativne pauze. Osvajanje bodova u narednim mečevima značilo bi da se Palas udaljava od zone ispadanja kojoj se neočekivano približio jer nema nijednu pobjedu u 2023. godini.

Podsjećamo, Hodžson je svojevremeno bio izuzetno talentovani omladinac Kristal Palasa, ali nikada nije uspio da se probije do prvog tima. Deo seniorske ekipe bio je u sezoni 1965/66 i tada nije ostavio dublji trag, ali je kasnije uspio da "kupi" navijače tima iz Londona. Nakon igranja amaterskog fudbala posvetio se trenerskom poslu i radio je širom svijeta - između ostalog bio selektor Švajcarske, trenirao Inter i sjedio na klupi Liverpula - a kruna karijere bili su mu četvorogodišnji mandati na mjestu selektora Engleske i menadžera Kristal Palasa.

Sredinom maja 2021. godine objavio je odlazak iz Kristal Palasa, uz napomenu da to možda i nije kraj njegove trenerske karijere, iako je već bio u poznim godinama za menadžerski posao. Od tada je kratkotrajno vodio Votford, a čini se da će ugovor koji je sa Kristal Palasom potpisao do kraja sezone biti njegov posljednji ples u ovom poslu. Cilj je opstanak u elitnom rangu engleskog fudbala, a Roju će u tome pomagati i srpski fudbaler Luka Milivojević kojeg je svojevremeno izabrao za kapitena londoskog kluba.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC