• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO KOLIKO SU SRPSKI KLUBOVI DALI NOVCA MENADŽERIMA! Transferi ih skupo koštali, ceh preko TRI I PO miliona evra!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati su podaci o menadžerskim provizijama za transfere fudbalera Crvene zvezde, Partizana...

 Srpski klubovi menadžerima isplatiti 3,6 miliona evra Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbalski savez Srbije (FSS) objavio je na svom zvaničnom sajtu tradicionalni izvještaj o posrednicima u transferima u srpskom fudbalu za period od 27. marta 2022. godine do 29. marta 2023. godine. Kao i svake godine, najviše novca potrošili su najveći srpski klubovi Crvena zvezda i Partizan, pa je tako ukupan iznos daleko veći nego prethodnih godina i menadžerima je isplaćeno oko 3,65 miliona evra.

Najviše novca za posredničke nadoknade dala je Crvena zvezda koju je to zadovoljstvo koštalo oko 1,7 miliona evra, dok je i Partizan dosta novca dao agentima - 1,26 miliona evra. Prethodne godine je interesantno Partizan prednjačio sa 1,09 miliona evra, dok je Zvezda bila na ispod 900 hiljada evra.

Na treće mjestu je Čukarički sa provizijom od 637 hiljada evra, prije svega zbog "izlaznih" transfera u SAD gdje je otišao veliki broj njihovih fudbalera, pa se čini da su pri tome morali da plaćaju menadžerske provizije. Na listi je još samo Voždovac sa provizijom od 44 hiljade evra, što će reći da ostali srpski klubovi nisu plaćali menadžerske provizije. Isti slučaj bio je i prethodne godine kada je umjesto Voždovca to bio Radnik.

Za razliku od prethodnih godina, nije pojedinačno zavedeno koliko su klubovi za koji posao plaćali posrednicima. U slučaju Partizana, to su transferi Fusenija Dijabatea, Marka Živkovića, Hamidua Traorea, Andrije Pavlovića, Kristijana Belića, Svetozara Markovića, Zlatana Šehovića, Marka Milovanovića, Patrika Andradea i Aleksandra Filipovića, odnosno novi ugovori za Natha, Rikarda i Baždara. Što se tiče Crvene zvezde, na spisku su Osman Bukari, Kings Kangva, Marko Gobeljić, Ohi Omižuanfo, Ričard Odada, Radovan Pankov, Kalifa Kulibali, Jegor Prucev, Stefan Mitrović, Aleksandar Pešić, Srđan Mijailović, Nemanja Milunović, Milan Pavkov, Marko Rakonjac, Ibrahim Mustafa, Seku Sanogo, Lazar Nikolić, i novi ugovor Milana Rodića.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC