• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TADIĆA OPTUŽILI ZA RASIZAM U HOLANDIJI! Srbin provocirao Turčina, digla se BURA, a onda je stiglo objašnjenje...

Autor Dragan Šutvić

Dušan Tadić je provocirao svog protivnika Orkuna Kokčua i to su neki protumačili kao rasizam.

 tadića optužuju za rasizam u holandiji  Izvor: Twitter/@ESPNnl/Screenshot

Ajaks je pobijedio Fejnord 2:1 (1:1) u polufinalu Kupa Holandije, a susret je obeležio niz incidenata. Vidjeli smo strašnu bakljadu zbog koje je čitav stadiou u Roterdamu bio pod gustim crnim oblakom dima, potom je jedan navijač razbio glavu Dejviju Klasenu iz Ajaksa zbog čega je susret prekinut, da bi po nastavku bilo mnogo "vatre" na terenu i u glavnim ulogama bili su kapiteni dva tima - Dušan Tadić i Orkun Kokču.

Njih dvojica imaju "istoriju" pošto je na prethodnoj utakmici Kokču odbio da pruži ruku Tadiću, zbog čega je i ovoga puta bilo vrlo napeto i sve je kulminiralo u 61. minutu kada su se Tadić i Kokču sukobili. Poslije jednog žestokog duela, Tadić je oborio Turčina, a potom mu je rukama nešto signalizirao što su mnogi u Holandiji protumačili kao rasističku uvredu.


Nije nikakva tajna da je Kokču muslimanske vjeroispovijesti i da ovih dana posti zbog Ramazana, međutim s druge strane bilo bi potpuno suludo Tadića optužiti za "rasizam". Dio navijača je Tadićev potez shvatio kao odgovor na prethodne duele i sada je Kokčuu poručio da sjedne dole i "jede travu", a tolika se fama stvorila oko toga da je kapitenu Fejnorda to bilo jedno od prvih postavljenih pitanja na konferenciji za medije.

"U medijima se piše da te je Dušan Tadić uvrijedio, da li je to tačno?", glasilo je pitanje postavljeno Kokčuu, na šta je Turčin odgovorio "ne" i potom objasnio šta se desilo između njih:"Nešto je gestikulirao, ali ne znam šta je mislio time. Svakako mi se nije dopalo, vidjeli ste po mojoj reakciji. Ali, ne znam šta je tačno rekao i kakva je to tačno gestikulacija bila".

Kokču je pojasnio da je poslije pogledao taj incident i "sve mu je izgledalo glupo" pošto su se glave "ohladile" i ne može da vjeruje kako su obojica "planula u trenutku", što će reći da između njih nema više nikakvih problema.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Reko mu je da ovan i da pase travu haha

milos

Zna da momak nema energije pa mu ponudio slanine

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC