• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Željezničara nakon eliminacije iz Kupa BiH: Nismo zaslužili poraz od Veleža! Dali su golove iz dvije polušanse!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Šef struke sarajevskog Željezničara Nermin Bašić čestitao je Veležu na plasmanu u finale Kupa Bosne i Hercegovine, ali i istakao da njegov tim nije zaslužio da izgubi na "Grbavici".

 nermin bašić Izvor: Promo/FK Željezničar/ Adem Ćatić

Velež je savladao Želju (2:1) poslije preokreta i stekao šansu da protiv gradskog rivala Zrinjskog u finalu u Zenici odbrani prošlesezonski pehar.

"Rođeni" su došli u Sarajevo sa pobjedom iz prvog duela u Mostaru, koju je poslije šest minuta anulirao Omar Beća, ali su uspjeli da pogocima kapitena Denisa Zvonića i "rezerviste" Danila Anđušića stignu do pobjede.

Trener plavih Nermin Bašić nije se složio sa konstatacijom novinara TV Arena sporta da Željo nije mnogo napravio u revanšu.

"Ne bih rekao da nismo pretjerano mnogo napravili, Velež inače prima malo golova. Mislim da smo za ovu utakmici napravili dosta prilika da postignemo golove, ali nismo. Bili smo dominantni na terenu u posjedu lopte, kontrolisali smo vezni red, malo bili prestatični u napadu, ali mislim da smo sasvim dobro odigrali utakmicu i nismo zaslužili poraz. Iz dvije polušanse smo primili golove od Veleža, kojem čestitam ovom prilikom. Žao mi je mojih igrača i ove divne publike koje nas je nosila 90 minuta. Na žalost moramo se okrenuti prvenstvu i probati da tražimo izlazak u Evropu", rekao je Bašić.

Željo je nastavio crnu seriju u posljednjih pet mečeva na kojima je zabilježio svih pet poraza.

"Tako je, niz se nastavlja. Svijetla tačka je da smo uhvatili neku igru, bilo je to smisleno, imali smo dobru tranziciju i neke dobre zajedničke timske funkcije što daje nadu da bismo mogli kroz prvenstvo da izborimo plasman u Evropu. Treba se ekipa nadograditi, trebamo raditi dalje, trebamo vjerovati, trebamo svi biti pozitivni i jedino tako možemo ostvariti dobar rezultat".

Već u subotu, plavima slijedi meč protiv Širokog Brijega, direktnog konkurenta u trci za plasman u evropska takmičenja.

"Teško će biti podići moral i dići se fizički jer je Široki Brijeg imao više dana odmora. Ali, ništa nam drugo ne preostaje. Ovo je za nas 'utakmica istine' da vidimo gdje smo i šta smo u ovoj godini. Trudićemo se, borićemo se, evo jedva čekam trening sutra. Idemo dalje", zaključio je Bašić.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC