• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JUVENTUSU (PRIVREMENO) VRAĆENI BODOVI! "Stara dama" je sada treća, ali i dalje strepi!

Autor Dragan Šutvić

Juventusu su bodovi za sada vraćeni, ali će za mjesec dana ponovo morati na sud i tada će biti donesena konačna odluka.

 11332790.jpg Izvor: Alessandro Di Marco/ANSA

Juventusu je privremeno vraćeno 15 bodova koji su ovom klubu bili oduzeti zbog finansijskih malverzacija, objavili su danas svi vodeći italijanski mediji!

"Stara dama" se tako vratila u sami vrh tabele Serije A, odnosno na treće mjesto koje sigurno vodi u Ligu šampiona, ali i dalje strepi, s obzirom da je donesena odluka da torinski klub mora za mjesec dana da se pojavi na Federalnom sportskom sudu, koji će donijeti konačnu odluku.

Najtrofejniji italijanski klub Juventus je, podsjetimo, kažnjen oduzimanjem 15 bodova zbog afere nazvana "Plusvalenca" pošto je istraga utvrdila da su prethodnih godina transferima na nezakonit način stekli kapitalnu dobit.

U pitanju je veliki broj "naduvanih" vrijednosti transfera gdje je Juventus računovodstveno bio u većem plusu nego što zapravo jeste.

Primjera radi, ako kupite fudbalera za 20 miliona evra i date mu ugovor na pet godina, zapravo se u knjigama to "rasteže" na broj godina ugovora i za početak ste dužni svega četiri miliona.

Ako ga za dvije godine prodate za 30 miliona, kapitalna dobit je čak 22 miliona evra, a to je Juventus ponovio previše puta da bi bila slučajnost i zato su uhvaćeni.

Takođe, U ljeto kada su doveli Kristijana Ronalda za 100 miliona evra, Juventus je potpisao i Favilija iz Askolija, navodno oduševljen poslije 13 golova u dvije sezone mladog napadača. Tada su ga platili 6,8 miliona evra, da bi samo mjesec dana kasnije Đenova platila Juventusu čak pet miliona evra za ovog fudbalera. Ali, ne da bi ga kupili, nego da bi ga pozajmili iz Torina!

Nakon sezone u kojoj je Favili bio četvrti napadač Đenove, i kada je odigrao samo 163 minuta zbog povrede, klub koji je upravo ispao u drugu ligu odlučio je da ga kupi za sedam miliona evra. Tako je Juventus na "anonimusu" pokrio ozbiljan dio budžeta i to nije bio jedini primjer "legalnog varanja", sve dok ih nije uhvatila inspekcija.

Ipak, nakon svega su torinskom klubu, bar za sada vraćeni bodovi, a za mjesec dana bi trebalo da bude poznato da li će tako i ostati...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC