• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISPALI SMO MAGARCI! Trener Veleža razočaran nakon poraza od Zrinjskog u mostarskom derbiju

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nedim Jusufbegović, šef struke Veleža, poslije minimalnog poraza u gradskom derbiju, naglasio da ima pravo biti nezadovoljan rezultatom.

 Velež - Zrinjski 0:1, izjave Nedim Jusufbegović Krunoslav Rendulić Izvor: Anadolija/Dino Đonko

Zrinjski je do pobjede na stadionu "Rođeni" došao autogolom Samira Zeljkovića u prvom poluvremenu derbija 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali je Velež u drugom dijelu pružio odličnu igru i propustio nekoliko stopostotnih šansi.

"Opet smo ispali magarci! Napravili smo isti grešku kao u prethodnoj utakmici bez obzira što smo sve analizirali, što smo insistirali da ne primimo gol, ali evo moramo malo više da vježbamo i ispravimo greške. Dobro smo se ponijeli kod primljenog pogotka, podigli se i u drugom poluvremenu apsolutno dominirali. Imali smo tri izvanredne prilike, malo nam je falilo da damo gol, a da smo uspjeli okrenuli bismo utakmicu u našu korist. Imam pravo da budem nezadovoljuan rezultatom, ali momcima nemam šta da zamjerim. Dali su sve od sebe, sve u svemu, dobra predstava ali na žalost nismo ostvarili rezultat. Nema veze, živi smo, borićemo se do kraja. Pokazali smo da možemo da se nosimo i da dominiramo protiv najbolje ekipe, pa idemo puni optimizma u nove utakmice", rekao je trener Veleža Nedim Jusufbegović za "Arenu sport" i zahvalio se navijačima koji su kako je rekao bili 12. igrač njegovog tima.

Šef struke Zrinjskog Krunoslav Rendulić dva puta je ponovio da mora biti zadovoljan trijumfom protiv Veleža, koji je ako izuzme vlastiti tim, najbolji u BiH.

"Čestitke igračima ne na toliko kvalitetnoj igri već što smo pokazali da smo ekipa. Izdržali smo sve pritiske, rekao sam i prije da je Velež uz nas najbolji tim u Premijer ligi BiH. To je definitivno jasno. Dali smo gol u prvom poluvremenu, Velež je imao svoje šanse u drugom, imali smo i mi preko Josipa Ćorluke da zaključimo sa 2:0, ali na kraju moramo biti srećni i zadovoljni s pobjedom. Možda ovo nije bila toliko kvalitetna utakmica, ali imali smo prije puno problema s povredama i bolestima, s obzirom na okolnosti, više sam nego zadovoljan", naglasio je Rendulić.

"Plemići" su ovom 21. ovosezonskom pobjedom pobjegli drugoplasiranom Borcu na 20 bodova razlike i ukoliko Banjalučani u ponedjeljak ne savladaju Igman na Gradskom stadionu, postaće zvanično novi-stari šampioni BiH.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC