• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autogol odlučio mostarski derbi! Ako Borac sutra ne pobijedi, Zrinjski je zvanično šampion BiH (FOTO, VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zrinjski je u nedjelju minimalno savladao Velež u mostarskom derbiju na renoviranom travnjaku na stadionu "Rođeni".

 Velež - Zrinjski 27. kolo PL BiH Izvor: Anadolija/Dino Đonko

Velež je ugostio Zrinjski u derbiju Mostara u okviru 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na novom travnjaku, ali je doživio šesti poraz u aktuelnoj sezoni, dok su "rođeni" nastavili fantastičnu seriju na 11 uzastopnih pobjeda. 

VELEŽ - ZRINJSKI 0:1 (0:1)

Mostarski "rođeni" su dočekali "plemiće" sa imperativom pobjede u nedjeljnoj utakmici jer jure plasman u Evropu, ali aktuelni šampion i lider na tabeli je novom "reckom" stigao do 20 bodova razlike na šest mečeva prije kraja. Ukoliko Borac u ponedjeljak ne zabilježi pobjedu nad Igrmanom u Banjaluci, Mostarci će zvanično postati novi-stari šampioni BiH.

Prvo poluvrijeme donijelo je opreznu igru s obje strane i nije viđeno mnogo lijepih i opasnih situacija, ali su "plemići" ipak stigli do prednosti u Vrapčićima i kako se na kraju ispostavilo minimalne pobjede - 21. u sezoni.

Igrao se 25. minut kada je kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija vratio povratnu za Tomislava Kiša, koji je šutirao, a lopta je pogodila igrača Veleža Samira Zeljkovića, promijenila smjer i odsjela iza leđa golmana Slaviše Bogdanovića - 0:1.

U drugom dijelu se ponovo igralo bez šansi i uglavnom između šesnaesteraca do 59. minuta kada je izblokiran udarac Kiša, koji je bio u izglednoj situaciji, da bi u narednoj napadu na drugoj strani, golman Zrinjskog Marko Marić spriječio izjednačenje nakon šuta Tina Blaža Lauša.

Tada je počela žestoka inicijativa "rođenih" u pohodu za izjednačujući pogodak.

Osam minuta kasnije, Nermin Haskić se našao oči u oči sa golmanom Zrinjskog, dobro je šutirao, ali je stativa spasila ekipu Krunoslava Rendulića i spriječila izjednačenje.

Egal je spriječio u 76. minutu kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija nakon što je s gol linije izbacio loptu nakon udarca Omara Pršeša.
Pet minuta prije kraja Zrinjski je mogao da riješi pšitanje pobjednika - Josip Ćorluka je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prohujala iznad prečke.

Mostarski rivali su i finalisti Kupa BiH, koje će biti odigrano na zeničkom "Bilinom polju" 17. maja, a Velež će braniti trofej i pokušati da osujeti Zrinjski da stigne do "duple krune" s obzirom da su "plemići" gotovo sigurno osigurali šampionsku titulu u m:tel Premijer ligi BiH.

VELEŽ: Bogdanović, Zeljković, Zvonić, Hrkać, Domić, Pršeš, Šikalo, Vehabović, Dejanović, Lauš, Haskić. Trener: Nedim Jusufbegović

ZRINJSKI: Marić, Bekić, Barišić, Jakovljević, Ćorluka, Sučić, Ivančić, Stanić, Ćuže, Kiš, Bilbija. Trener: Krunoslav Rendulić


M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 27. kolo

Posušje - Leotar 1:0 (0:0)
/Milanović 57/

Sarajevo - Tuzla siti 1:0 (1:0)
/Avramovski 28/

Velež - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Zeljković 25 autogol/

Ponedjeljak:

Borac - Igman (18.00)

Igrano u subotu:

Sloboda - Sloga Meridian 0:1 (0:0)
/Zajić 90+2/

Željezničar - Široki Brijeg 1:0 (0:0)
/Amoa 47/

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC