• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA IZBACUJE JUVENTUS IZ SVOJIH TAKMIČENJA!? Vraćeno im 15 bodova, pa nastala bura - Vlahoviću, bježi odatle

Autor Haris Krhalić

Novi problemi za Juventus koji bi mogao da bude izbačen iz UEFA takmičenja.

 UEFA razmatra o izbacivanju Juventusa iz svojih takmičenja Izvor: Profimedia

Samo što je Fudbalski savez Italije obradovao Juventus tako što im je vratio 15 oduzetih bodova zbog navodnih finansijskih malverzacija, sada "staroj dami" stiže loša vijest iz UEFA. Italijanski list "Gazeta delo Sport" prenosi da UEFA prati dešavanja u Juventusu i čak bi mogli da ih isključe iz njihovih takmičenja za narednu sezonu, naravno pod uslovom da se utvrdi da su zaista "namiještali" finansijske izveštaje.

U toku je istraga koju sama sprovodi UEFA i koja će utvrditi da li je Juventus "sumnjivim transferima" povećavao finansijsku dobit i tako uspijevao da izvrne ruglu finansijski fer-plej, što bi mogao da bude strašan udarac na torinski klub za koji igraju dvojica srpskih reprezentativaca Dušan Vlahović i Filip Kostić.

Ako dođe do kazne, ne bi bilo iznenađenje da Juventus proda obojicu tokom ljeta. Vlahović ima najveću vrijednost uprkos lošoj formi u posljednjih nekoliko mjeseci i od ranije se spekuliše da će ga "stara dama" prodati kako bi makar dio dugova otplatila, dok je sa druge strane Filip Kostić ove sezone jedan od najboljih igrača tima. Dva puta je dobijao nagradu za fudbalera mjeseca i Juventus i dalje na njemu može da zaradi lijep novac.

Podsjetimo, Juventusu su vraćeni bodovi koji su im oduzeti u Seriji A (minus 15) poslije uspješne žalbe, tako da je sada zakazano novo suđenje koje bi trebalo da bude završeno do kraja juna, a koje posebno interesuje i UEFA. Prethodno je UEFA kaznila Juventus sa 3,5 miliona evra zbog kršenja finansijskog fer-pleja, dok im je "oprostila" još skoro 20 miliona evra kazne i dala im novi rok da isprave stvar.

Ako se Juventus kvalifikuje za UEFA takmičenja kroz prvenstvo Italije, očekuje se da će iz "kuće fudbala" stići signal da se ta odluka stavi sa strane sve dok ne bude jasno šta se desilo sa njihovim poslovnim knjigama. Tako bi mogli da budu izbačeni iz UEFA takmičenja za sezonu 2024/25, što bi bio još jedan udar na njihov budžet.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC