• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA STE OČEKIVALI U DERBIJU, GOLOVE I PREOKRETE? Prazne tribine i nule na semaforu, na to su nas "večiti" navikli

Autor Haris Krhalić

Odigran je još jedan derbi koji neće ostati upamćen.

 Vječiti derbi Zvezda Partizan 0:0 Izvor: MN PRESS

I danima i nedjeljama prije "vječitog" derbija, mnogi koji aktivno prate najveće srpske klubove mogli su da predvide da će kao i obično biti malo ili nimalo golova i da ni ovog puta neće biti bilo čega što će se pamtiti. I očekivano, tako je i bilo.

Nakon što je od 2009. do 2014. Partizan pobijedio devet puta, a Zvezda tri i nijednom nije završeno bez pobjednika, u eri koja je uslijedila praktično je iznenađenje ako neko pobijedi u najvećoj utakmici srpskog fudbala. Od tada su odigrana 23 derbija i čak 13 puta je završeno podjelom bodova, uz sedam trijumfa Crvene zvezde i tri Partizana.

U srijedu je još jednom potvrđeno pravilo da Crvena zvezda ne pobjeđuje u Humskoj i to nije uradila čak sedam godina, od 150. "vječitog" derbija i trijumfa tima Miodraga "Grofa" Božovića 2:1. Takođe, dokazano je i da je nepotrebno očekivati golove u derbijima, jer je u posljednjih 10 derbija viđeno samo 12 pogodaka.

Teško je reći da su fudbaleri ostali dužni navijačima poslije ovakvih utakmica, jer je odavno pitanje da li bilo ko odlazi na derbi očekujući da će vidjeti vođstva, izjednačenja, preokrete... I dok derbiji odmiču, neriješeni ishodi sve više postaju pravilo, pa je zanimljivo da je u posljednjih devet mečeva čak šest odigrano bez pobjednika.

Ove sezone, u Humskoj su odigrana dva i oba su završena bez pobjednika (1:1 u avgustu i 0:0 ove večeri), uz pobjedu Crvene zvezde na "Marakani" početkom marta, u utakmici za koju su svi saglasni da je bila manje zanimljiva od večerašnje, odigrane bez golova. "Bez golova, publike, kao da nismo igrali, ni došli", rekao je poslije utakmice trener Zvezde Miloš Milojević i uprkos uzbuđenima i šansama koje je više stvarao Partizan, ipak je utisak da jeste bio u pravu.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Divno, nikad bolji derbi, sledećih deset godina ne dozvoliti nikome da priđe stadionu, počeće se igrati fudbal lagano

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC