• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNO MI SRCE ZBOG 20.000 GROBARA, TAKO ĆE BITI I U HUMSKOJ! Igor Duljaj: Svima nam je teško što ih nema i kod nas

Autor Haris Krhalić

Trener Partizana pred derbi odluke govorio i o uspjesima crno-bijelih košarkaša i velikom broju navijača koji ih podržava u Evroligi.

 Partizan TSC najava meča Duljaj Izvor: MN Press/YouTube/FK Partizan Beograd

Trener Partizana Igor Duljaj sprema ekipu za jako važan derbi protiv TSC-a, u kojem crno-bijeli ne smiju da izgube ako žele da se plasiraju u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Uz svoje svakodnevne obaveze sa ekipom, Duljaj prati i najaktuelniju sportsku temu, uspjehe Košarkaškog kluba Partizan u Evroligi i njegove pobede protiv Reala u plej-ofu. On je rekao da mu je puno srce kada vidi punu dvoranu i vjeruje da će tako ponovo biti i na fudbalskom stadionu u Humskoj, koji je prazan i kada je "zaključan" zbog kazne, što je sada slučaj, a i kada nema kazne i kada navijači mogu da dođu, ali ne dolaze.

"Pratim sa velikim zadovoljstvom, moja djeca Stefan i Aleksa ne propuštaju utakmice, na ovaj ili onaj način nalaze karte. Izuzetno mi je drago zbog košarkaša, mi smo jedna porodica. To je kao kada u porodici imate sina i ćerku, ne možete da kažete koga više volite. Meni mnogo znači što na jednom mjestu mogu da vidim 20 i više hiljada navijača. I na ulici su tema Partizan, košarka, takođe i fudbal i čvrsto vjerujem da će isto tako biti i što se tiče FK Partizan. Samo zajedno možemo da dođemo do onoga što nam je potrebno - da se sačuva tradicija koja dugo traje", rekao je Duljaj pred meč protv TSC-a u ponedjeljak od 19.

Da bi se sačuvala ta tradicija, crno-bijeli moraju da pobjeđuju i više nemaju pravo ni na šta drugo.

"Nama je svaka utakmica pritisak. Ostalo je još pet kola, poslije kojih možemo da podvučemo crtu. Igramo protiv tima koji igra odličan fudbal, protiv odličnog trenera koji je uspio da sprovede svoje ideje, da igraju ofanzivni fudbal, tu su odlični igrači - Đakovac, Jovanović, Ratkov, Vukić, Ilić... Odlično su se uklopili i zasluženo su na drugom mjestu. Vjerovatno će i oni imati pritisak da ostanu na toj poziciji, a najvažnije od svega je kako ćemo mi izgledati".

"TSC ima dosta motiva, ulog je ogroman, igraju na svom terenu, imaju odlične rezultate i mnoge stvari su na njihovoj strani. Znamo šta je potrebno da bismo se popeli - samo pobjede. Nismo postizali golove, ali mnogo puta sam to rekao i biću dosadan - borimo se i nema predaje, idemo do kraja".

Duljaj je bio upitan i za odigrani derbi pred praznim tribinama, kao i za to što će stadion Partizana biti zaključan i protiv Novog Pazara, 6. maja.

"I dosta igrača iz Zvezde je reklo da je to sablasna atmosfera, da to izgleda 'mrtvo', ako mogu da upotrebim taj termin. Utakmice se igraju zbog navijača. Nama je izuzetno teško jer nemamo podršku. Volio bih da ih bude što više kad uslovi budu dozvoljavali. Neka pjeva ko šta hoće, ali bez njih ne možemo nikako".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC