• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA ŠAMPIONA OVO NIJE VIDJELA 16 GODINA! Gvardiola "iskopirao" Fergusona, nije ni bacio pogled ka rezervama!

Autor Dragan Šutvić

Španski trener odigrao meč u polufinalu Lige šampiona bez izmjena, što se nije desilo više od decenije i po.

 gvardiola nije napravio nijednu izmjenu protiv reala  Izvor: Profimedia

Fudbaleri Mančester sitija remizirali su (1:1) sa Real Madridom na gostovanju u polufinalu Lige šampiona, a Pep Gvardiola je izveo nešto što se ne viđa često. Zapravo, u polufinalu Lige šampiona punih 16 godina nismo vidjeli da neki trener završi utakmicu sa istim igračima sa kojima je i počeo - Španac u utorak uveče na stadionu "Santijago Bernabeu" nije napravio nijednu promjenu.

Ovaj detalj privukao je mnogo pažnje i brojni navijači su počeli da se prisjećaju kada su posljednji put vidjeli tako nešto. Dosta davno, još za vrijeme Aleksa Fergusona u Mančester junajtedu. Posljednji trener koji u polufinalu Lige šampiona nije napravio izmjenu bio je upravo Škot na klupi tima sa "Old Traforda" - u sezoni 2006/07! Tada je njegova ekipa na svom terenu savladala Milan (3:2), pa ispala iz takmičenja nakon revanša (3:0), a meč u Engleskoj igralo je samo 11 njegovih fudbalera.

Kristijano Ronaldo je u petom minutu postigao gol za prednost, Rikardo Kaka preokrenuo već do poluvremena, a Vejn Runi u nastavku postigao dva gola za konačnih 3:2. to nije bio dovoljan kapital, ispostavilo se u revanšu. Ipak, treba imati u vidu da je Junajted bio solidno oslabljen u tim mečevima, posebno u posljednjoj liniji gde su prvi meč propustili Geri Nevil, Rio Ferdinand i Nemanja Vidić.

Postava Mančester junajteda protiv Milana, 24. aprila 2007. godine: Van der Sar - O'Šej, Braun, Hajnce, Evra - Flečer, Kerik, Skols - K. Ronaldo, Gigs - Runi. Rezervni fudbaleri Mančester junajteda: Kuščak, Ričardson, Li, Smit, Igls, Dong, Solskjer.

Gvardiola je u Madridu imao nešto "jaču" klupu, ali je odlučio da ne mijenja ništa! Vjerovao je u igrače koje je poslao na teren i to mu se vratilo jer su u nastavku susreta uspjeli da stignu do izjednačenja i da povoljan rezultat ponesu na revanš koji će igrati pred svojom publikom.

Postava Mančester sitija protiv Reala, 9. maja 2023. godine: Ederson - Voker, Stons, Dijas, Akandži - Rodri, Gundogan, De Brujne - B. Silva, Griliš - Holand. Rezervni fudbaleri Mančester sitija: Karson, Ortega, Laport, Gomez, Luis, Filips, Palmer, Foden, Marez, Alvarez.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC