• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl u Ligi šampiona - Real Madrid protiv Mančester sitija! Ovo je finale prije finala!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Real Madrid i Mančester siti odigraće dvomeč koji će pratiti cijela planeta!

 Real Madrid - Mančester siti Liga šampiona Izvor: Profimedia/D.Nakashima/AFLO

Vraća se Liga šampiona i kreću polufinala, a u oba polufinalna para imamo duele koje čekamo sa nestrpljenjem. Dok Italijani ne mogu da dočekaju srijedu kada ćemo vidjeti Inter i Milan na terenu od 21 čas se sastaju Real Madrid i Mančester siti na "Santjago Bernabeu". 

Nema puno kadrovskih problema, Karlo Anćeloti ne može da računa na dugo povrijeđenog Ferlanda Mendija i na Edera Militaa koji je skupio kartone, pa će pored Karvahala, Alabe i Ridigera lijevog beka opet vjerovatno "glumiti" Eduardo Kamavinga. Sa druge strane nema Nejtana Akea koga će u timu mijenjati Džon Stouns ili Kajl Voker.

Mnogi dva duel ovih timova gledaju kao "finale prije finala" jer smatraju da Italijani ne mogu mnogo kada se namjere na bilo koju od ovih ekipa, a sve oči će ovoga puta biti uprte prije svega na mladog Brazilca Rodriga.

Prošle godine je Real golom Vinisijusa savladao Liverpul u finalu , ali ničega od toga ne bi bilo da Rodrigo nije režirao jedan od najvećih preokreta u istoriji fudbala. Prošle godine su se takođe ova dva tima sastala u polufinalu i tada je Siti dobio prvi meč u Engleskoj 4:3. Zatim su golom Mareza poveli sa 1:0 u drugom meču, da bi Rodrigo golovima u 90. i 91. minutu izborio produžetak u kome je Karim Benzema sa bijele tačke donio prolaz dalje "kraljevskom klubu".

Sada je situacija ipak drugačija. Real nema baš najbolju sezonu i jako je daleko iza Barselone u Primeri, mada im je nedavno osvojeni Kup Kralja popravio raspoloženje. Sa druge strane ekipa Pepa Gvardiole je pred kraj sezone uhvatila zalet i melje sve pred sobom. Razbili su Arsenal u direktnom duelu za titulu 4:1 i sada su na korak od novog pehara, igraće i finale FA Kupa sa Mančester junajtedom, ali ono što oni žele je samo titula u Ligi šampiona. 

De Brujne, Ederson, Voker i starija garda, kao i novi momci poput Fodena, Holanda i Alvareza žele da Pepu Gvardioli donesu trofej koji mu odavno nedostaje. Ako žele da uspiju moraju preko Modrića, Benzeme, ali i - Karla Anćelotija. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC