• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branio njihove porodice, sada će ih gledati u finalu! Vest Hem nagradio svog "Anđela iz Alkmara"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Klub iz Londona nagradio ulaznicama navijača koji je u Almaru branio porodice fudbalera od holandskih huligana.

 Navijač Vest Hema koji je branio porodice fudbalera dobio ulaznicu za finale Izvor: Twitter/CasualMind_/printscreen

Trenutno najpopularniji navijač Vest Hema je Kris Knol, poznatiji kao „Knolsi“, o čijem herojstvu se i dalje priča na "Ostrvu".

Sredovječni fan tokom revanša polufinala Konferencijske lige u Alkmaru spriječio je holandske huligane da se popnu na tribinu gdje su bili smještene porodice Vest Hemovih fudbalera.

Otac četvoro djece tukao se sa nekoliko desetina holandskih huligana, a nakon što je snimak na kojem Knolsi udarcima skida jednog po jednog huligana sa vrha stepenica postoa viralan dobio je nadimak "Anđeo iz Alkmara".

Golman Vest Hema Alfonso Areola i njegova supruga su javno podržali neustrašivog navijača i nazvali ga "legendom", a sada je stigla i zahvalnica od kluba, koji mu je ispunio najveću želju.

U izjavi poslije incidenta Knolsi se požalio kako ne može da nabavi karte za utakmicu finala Konferencijeske lige protiv Fiorentine, koja će biti odigrana u Pragu, ali su to "čekićari" brzo riješili.

"Bio sam na poslu kada sam dobio poziv, umalo sam zaplakao. Jako sam jako srećan", rekao je Knolsi za "Dejli Mejl" i otkrio da mu je radosnu vijest javila službenica iz kluba koja je te večeri bila zajedno sa porodicama fudbalera na tribini koju je branio.

"Rekla mi je da je sjedila dva reda iza i da je vidjela šta se desilo. Rekla mi je da sam bio vrlo hrbar i da zaslužujem ulaznicu. Ironija je da me baš ona pozvala danas. Sjećam se da sam se s njom tada šalio i pitao može li mi nabaviti ulaznicu ako prođemo u finale. Znam koliko je teško doći do ulaznice i zaista sam jako srećan", rekao je junak "čekićara".

Nakon njegovog herojskog čina mnogi navijači Vest Hema su na društvenim mrežama tražili da Knolsi dobije ulaznicu, a klub je to poslušao i „Anđeo iz Alkmara“ gledaće finale protiv Fiorentine 7. juna u Pragu.

Biće to prilika da "čekićari" osvoje svoj drugi evropski trofej, poslije osvojenog Kupa pobjednika kupova u sezoni 1964/65. ujedno bi izborili plasman u Ligu Evrope naredne sezone, što bi bio ogroman uspjeh u sezoni u kojoj su uz mnogo muke izborili opstanak u Premijer ligi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC