• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijač Vest Hema, koji je branio porodice fudbalera "čekićara": Nisam heroj, ali ne volim nasilnike!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kris Knol (58), otac je četvoro djece koji se uprkos operaciji zamjene kuka hrabro suprotstavio huliganima AZ Alkmara, štiteći porodice igrača Vest Hema.

 Navijač Vest Hema koji je zaustavio huligane Az Alkmara Kris Knol: ne volim nasilnike Izvor: EPA/ANP

Njegova "makljaža" sa holandskim huliganima postala je viralna a dobio je i nadimak "Anđeo iz Alkmara" u engleskim medijima, koji su ga proglasili herojem, a golman londonskog kluba Alfonso Areola i njegova supruga su javno podržali neustrašivog navijača i nazvali ga "legendom".

Kris je tokom tuče zaradio natečeno lijevo oko i ogrebotine po licu, ali je u izjavi za londonski "Dejli Mejl" odbacio tvrdnje da je junak.

"Nisam heroj. Samo sam učinio ono što sam morao. Bio je tu još jedan tip koji ih je branio. Ne volim nasilnike i morao sam da pokušam da ih zaustavim. Shvatio sam da je napad najbolja odbrane. Vidjeli ste da su željeli da naprave probleme i nisam htio da dođu do onih iza nas", rekao je Kris, kojeg prijatelji znaju kao Knolsija.

On je hrabro stajao na vrhu stepeništa i spriječio holandske huligane da dođu do ostalih navijača Vest Hema. Za "čekićare" navija od tinejdžerskog doba, a na polufinale Konferencijske lige je putovao sa zetom i bliskim prijateljem.

Utakmica je protekla bez problema sve dok Vest Hem nije potvrdio pobjedu i osigurao mjesto u finalu u posljednjim minutima - to je dovelo da se huligani u kapuljačama probiju kroz redare i pokušaju da se popnu na tribinu gdje su sjedile porodice igrača.

"Bili smo na svojim mjestima i upravo smo dali gol. Vidio sam kako su upalili baklje, postajalo je pomalo nemirno. Vidio sam ih sve okupljene uz rub terena, a onda su srušili barijere i krenuli prema prvoj grupi navijača Vest Hema. Znam šta su namjeravali učiniti i nisam htio to da dopustim. Bilo je prilično očito šta će se dogoditi jer su namjeravali doći kod nas. Bili su 'ultrasi', vidjelo se to po onome šta su nosili. Jednostavno sam odlučio da im neću dopustiti da dođu. Samo sam mislio da bi najbolji oblik odbrane bio doći do vrha stepenica gdje su dolazili i samo stajati tamo i pokušati ih zaustaviti. Znam da su zamahivali udarcima i dao sam sve od sebe da ostanem na nogama".

Izvor: Twitter/CasualMind_/printscreen

Kris je dodao da je uspio da se obrani od najmanje četvorice huligana, ali dvojica su mu zadala nekoliko udaraca po licu.

"Ako ste vidjeli slike, ispred mene je oko pet ili šest momaka i nekako ih pokušavam zadržati. Nekako, ne znam kako, dvojica su mi došla iza leđa. I dok imam posla s ostalim momcima, jedan tip me stalno tukao po glavi. To je uzrok modrice na oku. Nije tako loše, ali možda odem u bolnicu da ga pregledaju", izjavio je heroj Vest Hema i potom demantovao da je huligan "stare škole" Vest Hema (ICF - Inter City Firm) što su pojedini pisali na društvenim mrežama.

"Nisam upleten u nikakve probleme, samo sam običan vlasnik sezonske ulaznice koji ide na svaku domaću utakmicu. Nisam baš huligan. U kasnim sam 50-im i upravo sam imao operaciju zamjene kuka", našalio se ovaj londonski električar, koji je oženjen sa Karen.

"Ona zna kakav sam, a ja ne volim nasilnike. Moja djeca su ista, uvijek će ustati i na njih se računa. Vlasnik sam sezonske ulaznice oko pet godina i uvijek idem na domaće utakmice. Ne mogu ići na gostujuće utakmice jer ti to preuzima život, a nisam siguran da bi žena bila presretna jer i ja imam posao. Osim onoga što se dogodilo na kraju, bila je to fantastična veče i tako smo zadovoljni što smo u finalu".

Sada planira da ode na finale u Prag, gdje će njegovi ljubimci igrati protiv Fiorentine, ali zasad ne može da nabavi ulaznice.

"Ako uspijem nabaviti kartu za sebe i dvojicu koji su bili sa mnom u Amsterdamu, biću tamo bodriti 'čekićare'. Volio bih da gledam finale. Nadamo se da neće biti problema i da ćemo uživati ​​u fantastičnoj utakmici", zaključio je on.

Finale Konferencijske lige igra se 7. juna na "Fortuna Areni" u Pragu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC