• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Predsjednik spremio vatromet i piće, a ja strahujem zbog toga": TSC igra za Ligu šampiona, Lazetić oprezan pred derbi!

Autor Dragan Šutvić

Tim iz Bačke Topole osvojenim bodom u posljednjem kolu ide u društvo najboljih evropskih klubova.

 tsc vojvodina lazetić najava  Izvor: MN PRESS

Mnoge stvari u Superligi Srbije poznate su prije posljednjeg kola - Crvena zvezda je šampion, Partizan na četvrtoj poziciji, a najinteresantnija borba u 37. rundi vodiće se između TSC-a i Čukaričkog za mjesto broj dva. Timu Žarka Lazetića potreban je samo bod iz okršaja protiv Vojvodine kako bi obezbijedili mjesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što bi bio najveći uspjeh u istoriji kluba sa sjevera Srbije.

Zbog toga ne čudi što se u Bačkoj Topoli polako priprema slavlje! Po riječima talentovanog trenera predsjednik kluba već priprema proslavu za osvojeno drugo mjesto u prvenstvu, a a Lazetić pomalo i strahuje zbog toga. Zato će mu cilj, pred meč sa Vojvodinom, biti da svoje igrače usmjeri ka fudbalu umesto ka slavlju!

Strateg tima sa sjevera Srbije, Žarko Lazetić smatra da je činjenica što je klub obezbijedio grupnu fazu nekog evropskog takmičenja već veliki uspjeh, ali i da drugo mjesto nije još uvijek osigurano. U slučaju pobjede Novosađana i Čukaričkog, TSC bi pao na poziciju broj tri.

Kakav god da bude rezultat, klub je pripremio veliko slavlje.

"Poslije ovakvog uspjeha, svi su srećni, ali predstojeća utakmica može mnogo toga da pomuti. Predsjednik organizuje slavlje, tu su konfete i vatromet, hrana i piće i sve je spremno za proslavu, ali strahujem da to u ovom posljednjem koraku ne pokvarimo. Iako nam svi već čestitaju i vide nas u kvalifikaciji za Ligu šampiona, ovo je utakmica kao i svaka druga u kojoj nam pobjeda nije zagarantovana. Ipak i bez obzira na sve, naš poduhvat jeste veliki i ništa ga ne može umanjiti", rekao je Lazetić. 

Ističe šef struke TSC-a da je njegova ekipa bolja ove sezone od Voše, čemu u prilog idu i četiri osvojena boda protiv Novosađana. Smatra Lazetić da će svi sumirati utiske poslije posljednje utakmice, iako valja uzeti u obzir cijelu sezonu.

"Činjenica je da smo ove sezoni bolji od Vojvodine, bolje smo plasirani i imamo više bodova, ali u slučaju neuspjeha publika i navijači će reći da nisam dobro spremio utakmicu ili da su igrači podlegli pritisku i svi će nas ocjenjivati po ovom duelu i to je normalno. Što se mene tiče, igrači su dokazali kvalitet i obezbijedili grupnu fazu evropskog takmičenja, tako da im nije potreban dodatni motiv da pokažu da su kvalitetniji od protivnika."

Najavljuje Lazetić da neće biti većih promjena u pristupu utakmici i taktici.

"Nećemo ništa epohalno mijenjati i teško da bi nam to dalo rezultate na duže staze. Tokom cijele sezone se vidjelo da su igrači motivisani i spremni, na meni je sada da ih usmjerim na fudbalske stvari, da ne razmišljaju o slavlju. Svjestan sam da možemo mnogo da izgubimo, a malo toga da dobijemo, moramo da se fokusiramo na igru dobrim intenzitetom, da budemo sigurni, napadamo i da radimo sve što smo radili cijele sezone, zahvaljujući čemu smo i došli u poziciju u kojoj smo sada. Koliko je ovaj uspjeh kluba značajan vidjeće se tek u godinama pred nama“, zaključio je Lazetić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC