• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEVILJA JE OSVOJILA LIGU EVROPE, PRVA JE SRUŠILA ŽOZEA MURINJA! Drama, penali i pobjeda VLADARA ovog takmičenja

Španski tim ponovo osvojio Ligu Evrope, nanijevši Žozeu Murinju prvi poraz u evropskim finalima. Odlučili su penali i sjajni golman Sevilje Bono, koji je zaustavio dva šuta Italijanima.

 Sevilja Roma finale Lige Evrope Izvor: Profimedia

Sevilja je osvojila Ligu Evrope pobedom protiv Rome Žozea Murinja u finalu u Budimpešti (1:1, na penale 4:1). Andalužani su uz pehar dobili i mjesto u Ligi šampiona, u kojoj će biti žrijebani u prvom šeširu.

Srpski golman Marko Dmitrović sa klupe je gledao kako prvi čuvar mreže španskog tima Bono najprije "skida" udarac Đanluki Manćiniju u drugoj seriji, a potom i čita u koju će stranu šutirati Ibanjez, dok je pogađao stativu. Sevilja je iskoristila te dve situacije i čak sedmi put osvojila pehar Kupa UEFA/Lige Evrope, po čemu je apsolutni rekorder.

Sa druge strane, srpski internacionalci Nemanja Matić i Mile Sviler, kao i bh. reprezentativac Benjamin Tahirović, nisu se radovali sa "vučicom" i dogodine će, kako sada stvari stoje, igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, jer je tim Žozea Murinja šesti na tabeli pred meč posljednjeg kola protiv Specije, u kojoj će igrati za "ovjeru" tog plasmana.

Žoze Murinjo prvi put je izgubio evropsko finale i nije uspio da treći put osvoji trofej Kupa UEFA/Lige Evrope, nakon što je prethodno to uspio i sa Portoom i sa Mančester junajtedom. Uz to je dva puta osvojio Ligu šampiona, sa Portom i Interom i uz prošlogodišnji trijumf u Konferencjiskoj ligi, takođe sa Romom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC