• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MILJENIK DELIJA SE VRAĆA U CRVENU ZVEZDU? Dragović tražio da ide, a vraća se Degenek za Ligu šampiona

Miloš Degenek bi mogao treći put da zaigra za Crvenu zvezdu.

 Miloš Degenek blizu povratka u Zvezdu Izvor: Profimedia

Novi trener Crvene zvezde Barak Bahar odmah je "zasukao rukave" i počeo da sklapa tim za novu sezonu u kojoj će srpski prvak igrati u Ligi šampiona, a nakon što je poručio da ne računa više na Milana Borjana - krenuo je i po pojačanja. Biće neophodna u svim linijama tima i Zvezda kreće od odbrane, pa je tako otpočeta potraga za novim štoperom i izgleda da je izbor pao na dobro poznato lice.

U pitanju je Miloš Degenek koji bi mogao da treći put zaigra za Crvenu zvezdu, prenosi "Sportski žurnal". Australijskom reprezentativcu su "otvorena vrata" Marakane pošto Bahar ima dobro mišljenje o Degeneku i smatra da bi njegovo iskustvo, kao i to što može da odigra na svim mjestima u odbrani, mogli da budu vrlo korisni crveno-bijelima.

Degenek je dva puta igrao grupnu fazu Lige šampiona sa Crvenom zvezdom, nastupao je i na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je čak čuvao i Lionela Mesija u osmini finala, dok je nakon rođenja drugog djeteta raspoložen da se vrati u Srbiju. Ugovor sa američkim Kolambusom ističe mu na kraju kalendarske godine i to znači da bi za njega trebalo da se plati minimalno obeštećenje, što ne bi trebalo da bude problem za crveno-bijele.

Ove sezone Degenek je odigrao deset mečeva za Kolambus, a trenutno je van terena zbog povrede. U klubu je povremeno čak bio i kapiten i nastupao je na mjestu štopera, dok je u reprezentaciji Australije uglavnom pokrivao mjesto desnog beka gdje takođe može solidno da odgovori.

Fudbaler iz Knina je u prethodna dva mandata u Crvenoj zvezdi odigrao 132 utakmice i doprinio je sa tri gola i sedam asistencija, dok je pred odlazak iz Beograda imao problema sa trenerom Dejanom Stankovićem koji ga je polako istiskivao iz tima. Smatrao je da ne posjeduje dovoljan kvalitet za startera, a za sada nije poznato kakve sve planove sa njim ima Barak Bahar i da li bi došao da igra u startnih 11 - ili da se nametne.

Mnogo toga zavisi i od statusa Aleksandra Dragovića, koji želi da ide, odnosno Strahinje Erakovića, na kome Zvezda želi da zaradi. Zbog toga nije iznenađenje što bi proverene snage dobrodošle Crvenoj zvezdi.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Dobar momak i covijek ali tesko da je to pojacanje za Ligu sampiona.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC