• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramotno saopštenje Barselone o Mesiju! Lagali navijače da ga vraćaju, pa napali najboljeg ikad!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Barselona je potpuno nepotrebno potkačila Lionela Mesija koji je izabrao MLS umjesto njihove nepostojeće ponude.

 Barselona u saopštenju prozvala Lionela Mesija Izvor: Profimedia

Najbolji fudbaler svih vremena Lionel Mesi odlučio je da je njegova budućnost u Sjedinjenim Američkim Državama. Mesi je nakon odlaska iz Pari Sen Žermena odlučio da ode u MLS gdje je potpisao za Inter iz Majamija, čime je definitivno stavio tačku na priče o povratku u Barselonu i eventualnom odlasku u Saudijsku Arabiju, gdje mu je bio spreman najveći ugovor u istoriji fudbala vrijedan čak 1,2 milijarde evra.

Taj novac neće dobiti u SAD, ali će vremenom postati suvlasnik Intera iz Majamija, dobiće još više novca od sponzora i moći će da kupi MLS franšizu, što bi dugoročno moglo da bude i isplativije. Ipak, sve bi to Mesi pogazio samo da je mogao još jednom da obuče dres Barselone, ali nije im se dalo - ponovo zbog novca.

Mesi je želio da pristane da igra i besplatno za Barselonu, ali nije mogao zbog toga što klub nije mogao da mu obeća da će i uspjeti da ga registruje zbog problema koje im pravi La Liga. Prvi čovjek takmičenja Havijer Tebas tražio je od Barselone da plati najmanje polovinu plate koju je Mesi imao u Parizu, kao i da smanji primanja drugim svojim fudbalerima i napravi dodatnog mesta u budžetu, a čak ni tada nisu mogli da obećaju Argentincu da će biti registrovan.

Zbog toga Mesi ovoga puta nije želio da čeka Barselonu i prihvatio je odlazak u SAD, a na "Nou Kampu" su imali obraza da ga čak i prozovu u saopštenju!? Nakon što je Mesi objasnio navijačima da nije dobio zvaničnu ponudu Barselone i da nije želio da drugi ispaštaju u vidu smanjenja plata, Barselona ga je ružno napala.

Izvor: Profimedia

"Horhe Mesi, otac i agent Lionela Mesija, u ponedjeljak 5. juna obavijestio je predsjednika Barselone Đoana Laportu da će njegov sin preći u Inter iz Majamija uprkos tome što je dobio ponudu Barselone. Obe strane su željele da ponovo nosi ovaj dres, ali... Laporta je razumio i poštovao Mesijevu odluku da se takmiči u manje zahtjevnoj ligi, daleko od svjetala reflektora i pritisaka koji je imao prethodnih godina", stoji u potpuno nepotrebnom saopštenju Barselone u kome se dodaje da će na kraju Argenticu biti upriličen poseban oproštaj od kluba.

Podsjetimo, Mesi je u Barselonu došao još kao 13-godišnjak i proveo je preko dvije decenije u klubu. Odigrao je 778 utakmica i na njima zabilježio 672 gola do 2021. godine i osvojio je sve što se može osvojiti, da bi usljed finansijskih problema kluba otišao u Pari Sen Žermen 2021.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC