• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" vrijedno rade u Zenici: Mrkobrada govorio o golmanima reprezentacije BiH (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Trener golmana Siniša Mrkobrada i reprezentativac Benjamin Tahirović govorili su medije u Zenici

 Mrkobrada i Tahirović izjave sa priprema "zmajeva" Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

“Zmajevi” se već treći dan u Zenici pripremaju za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje ih očekuju 17. juna u Lisabonu protiv Portugala i tri dana kasnije, kada će u Zenici gostovati Luksemburg.

“Zmajevi” su jutros odradili trening, a večeras je na rasporedu još jedan.

U okviru današnjih medijskih aktivnosti novinarima su se obratili trener golmana Siniša Mrkobrada i fudbaler Benjamin Tahirović.

"Danas očekujemo Šehića da dođe u popodnevnim časovima, a osim njega i Džeke svi igrači su tu. Luka Menalo znate gdje je i kojim povodom napustio kamp, a i on će nam se pridružiti sutra, tako da sve ide po zacrtanom planu. Novi igrači, Varešanović i Barišić su prošli kroz mlađe selekcije, nisu prvi put tu. Kod Hamulića se vidi da je jako sretan što je tu, na treningu je raspoložen, milsim da smatra da je na pravom mjestu, tu gdje treba biti”, rekao je Mrkobrada.

Mrkobrada je govorio i o prvom golmanu našeg nacionalnog tima, Ibrahimu Šehiću.

“On je u punom trenažnom procesu, znate koliko je odradio utakmica za Konjaspor u ovoj sezoni. Ako je iko u formi i ako je neko imao minutažu, onda je to Ibrahim Šehić. I na osnovu njegovog iskustva, svega što je dao reprezentaciji, ali i njegovog kapaciteta, smatram da je on najmanje upitan od svih igrača”,dodao je Mrkobrada pa nastavio:

“Kad pričamo o klupskom nivou, ono što pruža Ibrahim Šehić je na dosta visokom nivou. Iako njegova ekipa nije izborila plasman u Evropu, njegova minutaža i produženje ugovora na još dvije godine sugerišu da su oni zadovoljni njim, da brani dosta dobro i i smatram da je on, bez sumnje, najbolji bh. golman trenutno."

Mrkobrada je na kraju dobio pitanje da li on kao trener golmana odlučuje ko će braniti u određenoj utakmici ili je to odluka selektora.

“To je pitanje za selektora, mislim da bi poštenije bilo da njega pitate. Šta god da kažem ispašće da ili precjenjujem svoje mogućnosti ili da potcjenjujem mogućnosti selektora. Međutim, da se ne pitam nešto, ne bih bio tu”, zaključio je Mrkobrada.

Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović govorio je o naredna dva meča, ali i o utakmici u Slovačkoj u kojoj su “zmajevi” doživjeli poraz.

“Sada je na redu utakmica protiv Portugala, a onda dolazi i meč sa Luksemburgom. To nam je fokus, trebamo što bolje da odigramo protiv Portugala. Imamo respekt prema njima, ali se nikoga ne bojimo. Ja ne mislim da je selektor išta pogriješio u utakmici protiv Slovačke. Mislim da smo mi ušli u taj meč sa pogrešnim mentalitetom i nismo bili dovoljno agresivni. Mislim da je Slovačka bila više greška sa strane igrača nego sa strane trenera. Smatram da je on uradio sve šta je trebao, a mi na terenu nismo odradili posao kako treba. Mislim da smo sada više spremni nego ranije”, poručio je Tahirović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC