• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debitanti u "zmajevima" pred Portugal i Luksemburg: Spremni smo ako nam selektor pruži priliku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dal Varešanović i Adrian Leon Barišić prezadovoljni su prvim okupljanjem u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i poručuju da će "biti spremni ako dobiju šansu kod selektora Faruka Hadžibegića".

 Dal Varešanović i Adrian Leon Barišić  pred Portugal i Lukseburg Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Okupljanjem u Zenici počele su pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine za junske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala i Luksemburga.

U Trening kampu su održane i prve medijske aktivnosti, a novinarima su se obratili trener Mehmed Janjoš i debitanti u A timu Dal Varešanović i Adrian Leon Barišić.

Mehmed Janjoš je najprije prokomentarisao izostanke povrijeđenih igrača Ermedina Demirovića i Radeta Krunića.

Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

"Oni su sigurno jedni od nosioca igre i njihov izostanak će predstavljati hendikep za naš tim. Međutim, povrede su sastavni dio sporta, moramo se prilagoditi tome i naći adekvatne zamjene. Ja vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Žao mi je zbog njih dvojice jer imaju odličnu sezonu iza sebe, a moramo ići dalje i naći najbolja rješenja", rekao je Janjoš, a potom se osvrnuo na narednog rivala, selekciju Portugala.

"Objektivno, Portugal je favorit u ovoj grupi, ali sportski je da se nadamo da ćemo ostvariti dobar rezultat. Kakvi bismo mi bili sportisti ako bismo se unaprijed predali! Naravno da se nećemo tako ponašati i idemo tamo da pokažemo da i mi znamo igrati fudbal, te da učinimo sve da ostvarimo što bolji rezultat. Osim toga, moramo biti spremni i za meč sa Luksemburgom koji nas očekuje poslije i koji nam je jako važan".

Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Dal Varešanović je srećan zbog poziva u "zmajeve".

"Svaki igrač sanja da igra za svoju državu. Za te utakmice se živi. Što se tiče Portugala, nadam se da će sve proći dobro po nas. Ako dobijem priliku da igram, biću spreman. Pokazao sam do sada da se znam nositi sa pritiskom i to mi ne predstavlja problem", rekao je Varešanović.

Mladi vezista Sarajeva je još dodao:

"Saigrači su me prihvatili na najbolji način. Mnoge od njih znam od ranije i čast mi je da sam tu uz naš državni tim".

Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

  Njegovo mišljenje dijeli Adrian Leon Barišić.

"Kao profesionalni igrač čitav život sanjate o utakmicama kao što je ova protiv Portugala koja je pred nama. Ako mi selektor ukaže priliku ja ću definitivno biti spreman da dam najbolje od sebe. Debitovao sam za U-18 selekciju protiv Crne Gore baš ovdje u Trening centru. Kasnije sam nastupao za U-19 i U-21 selekcije. Za mene nije bilo dileme, ovdje pripadam i srećan sam zbog poziva u A reprezentaciju", izjavio je igrač Osijeka, a prenio sajt FS BiH.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC