• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki peh za "zmajeve": Rade Krunić definitivno otpao, Faruk Hadžibegić pozvao dvojicu sa rezervnog spiska!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vezista Milana i reprezentacije Bosne i Hercegovine Rade Krunić definitivno neće biti spreman za naredno okupljanje "zmajeva".

 Rade Krunić definitivno otpao, Faruk Hadžibegić pozvao Prcića i Hamulića Izvor: FEHIM DEMIR/EPA

Selektor BiH Faruk Hadžibegić potvrdio je da za predstojeće utakmice protiv Portugala i Luksemurga u kvalifikacijama za EURO 2024 neće moći da računa na Radeta Krunića, kao ni na Ermedina Demirovića, koji su otpali zbog povreda.

Zato je odlučio da sa "rezervnog" spiska pozove Sanjina Prcića iz Strazbura i Saida Hamulića iz Tuluza u bh. selekciju.

"Kako sam i najavio, nakon utakmica za vikend, donio sam odluku o igračima, koji će biti dio tima za utakmice protiv Portugala i Luksemburga. Najprije bih izrazio žaljenje što sa nama u ovom kvalifikacionom prozoru neće biti Rade Krunić i Ermedin Demirović, kojima želim što brži oporavak. Njih dvojicu će na spisku zamijeniti Sanjin Prcić i Said Hamulić, kojem želim dobrodošlicu u bh. tim. Vjerujem da će ovi momci nadomjestiti izostanak Krunića i Demirovića, pa čak ekipi dati i jedan novi elan", saopštio je Hadžibegić preko "Fejsbuk" stranice.

"Zmajevi" će se u srijedu okupiti u Zenici, a selektor Hadžibegić je izrazio nadu da će Edin Džeko osvojiti Ligu šampiona sa Interom, koji se u subotu u Istanbulu sastaje sa Mančester sitijem.

"Sutra počinju pripreme i nadam se da više nećemo imati problema sa povredama, kako bismo se što bolje spremili za ono što nas očekuje, a svi zajedno ćemo navijati da nam se kapiten okiti titulom prvaka Evrope i da u dobrom raspoloženju odemo na megdan Portugalu", dodao je selektor BiH.

Najbolji fudbaleri BiH će protiv Portugala igrati u Lisabonu (17. jun), a tri dana kasnije dočekaće Luksemburg na "Bilinom polju" u Zenici.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC