• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proširuje se Superliga Srbije - jedan tim neće da ispadne: FSS dobio tužbu, pa prijedlog za promjene!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon što je zbog kazne Kolubara iz Lazarevca ispala iz lige, sada imaju drugačiju ideju - proširenje.

 FK Kolubara traži proširenje Superlige Srbije Izvor: MN PRESS

Završena je sezona u elitnom rangu srpskog fudbala, ali jedan od timova koji su ispali iz Superlige ima drugačiju ideju. Kolubara iz Lazarevca, ekipa koja je zbog oduzimanja bodova izgubila mjesto u društvu najboljih, sada predlaže Fudbalskom savez Srbije proširenje lige za narednu sezonu jer odluku o kazni smatra nonsensom!

Po njihovim riječima, ogromna šteta koja je načinjena njihovim izbacivanjem iz Superlige mogla bi da se nadoknadi ako bi se liga proširila, a oni zauzeli mjesto u društvu najboljih - barem dok se postupak ne okonča. Ovo je prijedlog Lazarevčana nakon što su Sudu za sportski arbitražu uložili žalbu nakon odluke o oduzimanju bodova zbog namještanja.

"Predlažemo da se razmotri mogućnost proširenja Superlige za narednu sezonu, kako bi se izbjegao haos u timovima, usljed nesigurnosti tokom isčekivanja odluke CAS-a. Smatramo da bi FSS, kao tužena strana pred CAS-om, morao da uzme u razmatranje situaciju u kojoj bi žalba našeg kluba bila usvojena, što se može smatrati gotovo izvjesnim scenarijom. Proširenje lige djeluje kao mnogo manja šteta u odnosu na trenutnu situaciju“, stoji u dopisu Kolubare.

Podsjećamo, Kolubara je optužena, a zatim i kažnjena zbog namještanja utakmica u plej-autu Superlige za sezonu 2022/23. Sporni su bili mečevi koje je tim iz Lazarevca odigrao protiv Mladosti GAT i Spartaka iz Subotice, a ta dva tima kažnjena su novčano, sa po tri miliona dinara. Istom prilikom su procesuirani, ali ne i kažnjeni, članovi Prve lige Srbije RFK Novi Sad i Radnički sa Novog Beograda.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC