• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA BERLUSKONIJA SU IGRALI NAJVEĆI, ALI NIKO KAO "GENIJE": Dejo otvorio dušu: Prišao mi je i rekao: Dokaži im svima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Silvio Berluskoni je u svom timu gledao Kaku, Ronaldinja, Ronalda, Gulita, Pipa Inzagija, Pirla, Maldinija, Nestu... Ali niko nije bio tako voljen od strane gazde Milana kao Dejan Savićević!

 ZA BERLUSKONIJA SU IGRALI NAJVEĆI, ALI NIKO KAO "GENIJE": Dejo otvorio dušu: Prišao mi je i rekao: Dokaži im svima! Izvor: YouTube/printscreen/EPP/MN Press

Velika tuga pogodila je sve navijače Milana, preminuo je tvorac najmoćnijih "rosonera" u istoriji Silvio Berluskoni. Kontroverzni italijanski političar, medijski i poslovni magnat kao i tvorac prave fudbalske imperije sa Milanom početkom devedesetih i dvijehiljaditih godina preminuo je u 86. godini od posljedica leukemije.

Tokom svog mandata na čelu Milana koji je trajao nekoliko decenija on je u ovaj klub doveo mnoge velike igrače i neke od najvećih majstora fudbalske igre, ali nikoga nije volio kao Dejana Savićevića. Vratio mu je "Genije" jednim od najljepših golova u istoriji lige šampiona u finalu 1994. godine. 

Poslije dva gola Masara u prvom poluvremenu sve je bilo gotovo kada je na startu drugog poluvremena u 47. minutu Savićević dao fantastičan pogodak za 3:0. Ipak, u nedavnom razgovoru za MONDO on je otkrio da toga možda ne bi ni bilo da mu lično Berluskoni nije rekao velike riječi pred finale!

"Od tog gola i te pobede, draži mi je susret sa Berluskonijem dan uoči utakmice. Došao je u Milanelo da nas pozdravi i da nam poželi sreću, to je bila jedina utakmica koju nije pratio uživo jer je imao obaveze u italijanskom Parlamentu. Sreli smo se na hodniku i tada mi je rekao ’Genije, branim te od prvog dana, dokaži mi da nisam pogriješio. Dokaži svima da si genije. Nemoj da me izdaš’. I nisam ga izdao. Taj gol je ušao u anale evropskog fudbala", ispričao je za MONDO Dejan Savićević. 

Na kraju je Savićević igrao za Milan od 1992. do 1998. godine, a za to vrme je uspio da osvoji tri Serije A, dva superkupa Italije, jedan Superkup Evrope, ali ta titula u Ligi šampiona i fantastičan gol Barseloni ostao je upamćen kao nešto najveće i najljepše što je uradio u karijeri. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC