• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" u rodnoj kući nobelovca Ive Andrića! Slavni pisac je volio sport i bio član Crvene zvezde (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena selektorom Farukom Hadžibegićem posjetila je u utorak rodnu kuću Ive Andrića u Travniku.

 Fudbaleri BiH posjetili rodnu kuću Ive Andrića u Travniku FOTO Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

U okviru priprema za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, "zmajevi" su "punili baterije" u rodnoj kući nobelovca Ive Andrića, gdje im je priređen i zajednički ručak pred skorašnje utakmice protiv Portugala i Luksemburga.

Ako je suditi po fotografijama, koje su objavljene na Fejsbuk stranici Fudbalskog saveza BiH, Hadžibegićevi izabranici su bili dobro raspoloženi, a nema nikakve sumnje i da su nešto naučili o autoru "Na Drini ćuprije", "Proklete avlije", "Travničke hronike" i drugih književnih djela.

Ali, ono što možda nisu znali je da je Ivo Andrić volio sport, pratio je košarku i fudbal, a sam se nekada bavio veslanjem.

Takođe, bio je član košarkaškog i fudbalskog kluba Crvena zvezda, a od 1952. godine bio je i počasni predsjednik košarkaškog Zvezdinog kluba. Iako je najviše uživao u košarci, redovno prateći utakmice koje su se održavale na terenima na Kalemegdanu, za sebe je govorio da nije navijač, već neko ko voli ljepotu igre.

Fudbalerima BiH vjerovatno ljepota u igri neće biti najvažnija 17. juna kada ih očekuje gostovanje u Lisabonu, niti tri dana kasnije na zeničkom "BIlinom polju" protiv Luksemburga, već bodovni saldo u kvalifikacijama kako bi po prvi put u istoriji izborili plasman na EURO 2024. u Njemačkoj.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC