• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Edin Džeko nije povrijeđen, biće spreman! "Zmajevi" ciljaju bod u Portugalu i sva tri protiv Luksemburga

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Pomoćni trener u reprezentaciji Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić, kao i reprezentativci Luka Menalo i Nikola Vasilj obratili su se u nedjelju u Zenici pred utakmice kvalivifikacija za EURO 2024 protiv Portugala i Luksemburga.

 Elvir Rahimić Luka Menalo i Nikola Vasilj izjave pred Portugal i Luksemburg Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Rahimić je naglasio da nema nikakvih problema i da pripreme "zmajeva" protiču u najboljem redu.

"(Ibrahim) Šehić je već tu, trenira. Sve je u redu. Nedostaje još (Edin) Džeko, sutra dolazi i tada ćemo postati kompletni", rekao je trener u stručnom štabu BiH, koji vjeruje da izlazak bh. kapitena s terena na finalu Lige šampiona u Istanbulu nije ništa ozbiljno i da će biti spreman za mečeve.

"Mislim da je sve u redu, da nije povreda, jednostavno grč, i da je zbog toga napustio igru. Nadamo se da je tako i da će biti spreman".

Ovo je jedno od najdužih okupljanja "zmajeva" pred duel s Portugalom.

"Okupili smo se malo ranije. Neki igrači su završili ranije prvenstvo, neki skoro i teško je održati formu igrača na jednom nivou. Zbog toga smo se i okupili ranije kako bi svi digli formu i bili spremni za Portugal. Nadam se da ćemo biti spremni za Portugal, to je jedna jako teška utakmica, znamo kakve igrači imaju. Kažem, nadam se da ćemo biti spremni za obje utakmice i ostvariti zactano", rekao je Rahimić i dodao da su svi igrači zdravi.

Golman njemačkog Sent Paulija Nikola Vasilj imao je dobru sezonu i odlično je raspoložen.

"Lično se osjećam odlično. Imali smo vrlo dobru sezonu, ako ne i odličnu. Tako i ja, ne samo što se tiče statistike, već mog osjećaja i sigurnosti koje imam. Od ove dvije utakmice očekujem da pokušamo napraviti što više možemo. Lično, pobjeda protiv Luksemburga i pobjeda ili neriješeno protiv Portugala", istakao je Vasilj.

Luka Menalo se nedavno oženio i odmah se poslije svadbe vratio u kamp reprezentacije BiH zahvalivši najprije svima na čestitkama.

"Drago mi je da sam se vratio u reprezentaciju. Propustio sam okupljanje u trećem mjesecu, prije toga sam isto bio povrijeđen u devetom. Sretan sam što sam se vratio. Znate kakva su naša očekivanja, imamo priliku otići na taj istorijski Euro. Ne možemo mi ići u Portugal i najavljivati da ćemo mi tamo napraviti ne znam šta, ali možemo obećati da idemo igrati, da se borimo i pokušamo napraviti što najbolje možemo. Da li će to biti dovoljno, ostaje na nama", rekao je igrač zagrebačkog Dinama.

Za Portugal ima samo riječi hvale.

"Jako je teško pričati da ćemo se mi nadmetati sa njima u posjedu. ZNamo kakve igrače imaju, gdje igraju. Ali, nije nemoguće. Uzimali smo bodove i Francuskoj u gostima, koja je po meni još bolja od Portugala. Po meni, trebamo tražiti šansu u bloku i trancizijama".

Menalo je dodao da se nada da bi mogao dobili određenu minutažu kod selektora Faruka Hadžibegića.

"Za sada još nismo razgovarali na tu temu. Naravno da je meni želja i ja bih bio presretan kada bih igrao, ali to je samo na selektoru", naglasio je Menalo.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC