• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA MORA DA ZARAĐUJE 90 MILIONA EVRA! Terzić pomenuo NEVJEROVATNE brojke - od ovih cifara vrti se u glavi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvezdan Terzić na početku priprema govorio o milionima evra koje Zvezda mora da zaradi.

 Zvezdan Terzić kaže da FK Crvena zvezda treba da poveća prihode Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je počela pripreme za sezonu 2023/24, a generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić osim o igračkom kadru, pojačanjima i odlascima govorio je i o finansijskim temama. Dio njegovog posla je i briga o finansijskom stanju kluba, a okupljenim novinarima Terzić je poručio da Zvezda ne treba da smanjuje rashode već da uvećava prihode!

U skladu sa tim, generalni direktor je pričao o projekcijama prihoda koje bi bile idealna - za ovu sezonu je to oko 55 miliona evra, a u budućnosti moraju da budu značajno veći. Po Terzićevim riječima, Zvezda ima najmanji budžet u Ligi šampiona, a ukoliko želi da bude konkurentna prihodi će morati da budu za tridesetak miliona veći nego što su danas!

"Nama je plan prihoda u ovoj godini 55.000.000 evra. Jasna je kalkulacija naših prihoda. Mi ćemo skoro 30.000.000 evra prihodovati od Lige šampiona, 5.000.000 od ulaznica, 5.000.000 od Gasproma i to je 40.000.000 evra. Još 5.000.000 evra od TV prava i ostalih sponzora i računamo oko 10.000.000 evra od transfera, to je 55.000.000 evra. Ako budemo htjeli možemo da prihodujemo i više. Prodajom najboljih igrača jedemo sopstvenu supstancu. Nismo mi trgovačko preduzeće da se hvalimo prodajom igrača. Mi smo sportski klub i naša obaveza i misija je da Crvena zvezda osvaja trofeje i titule", rekao je Zvezdan Terzić i dodao: "Misija Crvene zvezde i naš cilj nije da smanjujemo rashode nego da povećavamo prihode. Ako želimo da budemo ozbiljan klub mi moramo da povećamo na 80.000.000-90.000.000 evra naše prihode da bismo bili konkurentni. Mi imamo ubjedljivo najmanji budžet u Ligi šampiona." 

Istakao je generalni direktor Crvene zvezde da bi klub i sada mogao da se približi toj granici, ali... Po riječima Zvezdana Terzića, izlazni transferi bi crveno-bijele približili magičnoj brojki od 90 miliona evra zarade, ali bi to bilo pogubnu po ekipu jer bi se igrački kadar "rasuo". Pored uvećavanja prihoda aktuelnom šampionu Srbije bitno je i da tim bude konkurentan.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC