• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvijezda 09 se vraća u Premijer ligu BiH! Zasjedao IO FS BiH - Krupa definitivno bez licence

Autor Dragan Šutvić

Klub iz etno-sela Stanišići ponovo će biti dio premijerligaškog društva.

 zvijezda 09 u premijer ligi krupa bez licence  Izvor: Promo/FK Zvijezda 09

Fudbalski klub Krupa i definitivno će u narednoj takmičarskoj sezoni igrati u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Drugostepena komisija za licenciranje FS BiH, koja je zasjedala u utorak, nije usvojila žalbu koju je klub iz kanjona Vrbasa i šampion prvoligaškog takmičenja uputio nakon neizdavanja licence od strane prvostepenog organa, pa će tako i treću sezonu zaredom biti dio m:tel Prve lige Republike Srpske.

U utorak se Krupa oglasila saopštenjem za javnost, označivši Fudbalski klub Borac kao jednog od glavnih krivaca za nedobijanje licence za nastup u premijerligaškom društvu, da bi samo par sati kasnije Borac odgovorio saopštenjem koje je potpisao predsjednik kluba Milan Tegeltija.

Dan kasnije (srijeda), u Banjaluci je pod predsjedavanjem prvog potpredsjednika FS RS Dušana Markovića, održana sjednica Izvršnog odbora FS RS, na kojoj je Zvijezda 09, koja je sezonu završila kao drugoplasirana u prvenstvu RS, promovisana u novog premijerligaša, s obzirom da joj je još ranije izdata licenca za nastupe u bh. eliti.

Klub iz etno-sela Stanišići tako se nakon tri sezone vraća u najjači rang bh. fudbala. Zvijezda 09 morala je da ga napusti u "korona-sezoni" (2019-20), koja je prekinuta nakon dva odigrana kruga (22 kola).

U tom trenutku Zvijezda 09 se nalazila na posljednjem mjestu sa samo osam bodova, a nakon odluke da preostalih 11 kola neće biti odigrano, klub je morao da se preseli u niži rang.

Tako će u m:tel Premijer ligi BiH, u sezoni 2023-24, igrati Zrinjski, Borac, Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg, Velež, Tuzla siti, Sloga Meridian, Posušje, Igman, GOŠK i Zvijezda 09.

Članovi m:tel Prve lige Republike Srpske biće Radnik, Laktaši, Slavija, Famos, Sutjeska, Kozara, Željezničar Sport tim, Ljubić, Omarska, Borac (Kozarska Dubica), Romanija, Velež (Nevesinje), Rudar Prijedor, BSK, Alfa Modriča, Krupa, Leotar i Sloboda (Mrkonjić Grad).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC