• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GVARDIOL I GVARDIOLA ZAJEDNO? MOŽE, ALI ZA 100 MILIONA EVRA! Za Nemanju Vidića je on NAJBOLJI a sad će biti i NAJSKUPLJI

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaler je sve dogovorio, a onda je klub postavio uslov.

 Joško Gvardiol prelazi u Mančester siti za 100 miliona evra Izvor: Profimedia/Jan Woitas/dpa

Hrvatski as Joško Gvardiol mogao bi da pređe u Mančester siti. Prema pisanju poznatog italijanskog novinara Fabricija Romana, on je dogovorio detalje transfera sa šampionom Engleske, ali njegov klub RB Lajpcig ne želi da ga proda za manje od 100 miliona evra. Ako Pep Gvardiola pristane da toliko plati Joška Gvardiola, učiniće ga najskupljim defanzivcem u istoriji fudbala.

Joško Gvardiol rođen je u Zagrebu 2002. godine, "A" reprezentativac je od 2022. i bio je učesnik Mundijala u Kataru, gdje je sa reprezentacijom osvojio bronzanu medalju. Ponikao je u Dinamu iz Zagreba, čiji je član od osme godine, a "modrima" je plaćen prije dvije godine 18 miliona evra. U međuvremenu je u njemačkom klubu dva puta osvojio Kup i nastavio da nadograđuje svoj talenat, koji očekivano nije promakao ni prvaku Premijer lige. Njegovim dolaskom, mašinerija Pepa Gvardiole dobila bi za dugi niz godina ogroman kvalitet u defanzivi, jer je Gvardiol već sada jedan od najboljih štopera Evrope. Njegova trenutna vrijednost procijenjena je na 75 miliona evra i ugovor će mu isteći 30. juna 2027. godine.

Njegov kvalitet lako je prepoznao i srpski as Nemanja Vidić, kome se vjerovatno neće svidjeti klub koji je Hrvat izabrao, jer je poznato da je "Vida" bio kapiten Mančester junajteda.

"Oduvijek sam volio mlade štopere i da vidim nekoga novoga. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru mi se dopao hrvatski defanzivac Joško Gvardiol. Dobar na lopti, agresivan, vidi se da voli da oduzima loptu napadačima. To volim da vidim. Isto sam rekao i za Lisandra Martineza, može da startuje na loptu, ukliza, to je njegov posao, bori se...", kazao je Nemanja Vidić o Gvardiolu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC