• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAO NAJVEĆI TRANSFER U ISTORIJI ENGLESKOG FUDBALA! Arsenal platio zadnjeg veznog kao "dva Halanda"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvanično je Arsenal postigao dogovor oko Deklana Rajsa.

 Vest Hem prodaje Deklana Rajsa Arsenalu za 120 miliona evra Izvor: Profimedia

Engleski fudbaler Deklan Rajs prelazi iz Vest Hema u redove Arsenala u transferu vrijednom čak 120 miliona evra, prenio je transfer "insajder" Fabricio Romano. Već danima su trajali pregovori dva londonska kluba, u jednom trenutku se i Mančester siti uključio u trku za Rajsa, ali su se povukli kada se počelo pričati o devetocifrenim iznosima, pa je tako Arsenal "napravio" najveći transfer u istoriji engleskog fudbala.

Ostaje još samo da se postigne dogovor oko toga kako će novac biti isplaćen - Arsenal bi volio da to bude raspoređeno na četiri godine, dok naravno u Vest Hemu žele da prije dobiju keš, tako da insistiraju da to bude urađeno u roku od 18 mjeseci. Vjerovatno je da će se naći na pola puta i završiti transfer jer je igrač već pristao.

Interesantno je da je Rajs čak duplo skuplji od Erlinga Halanda koji je prošlog ljeta stigao u Mančester siti iz Dortmunda, a nakon što je "milionerima" isplaćeno 60 miliona evra - postao je njihov glavni fudbaler i prethodnu sezonu je postigao čak 52 gola, pomogavši im da postanu šampion Premijer lige i Lige šampiona. Takav doprinos, bar u golovima, nećemo vidjeti od Rajsa, ali vjeruje Mikel Arteta da će Englez donijeti stabilnost u veznom redu.

Rajs je prethodne sezone u Vest Hemu osvojio Konferencijsku ligu, a već dugo je kapiten kluba. Nastupio je do sada čak 245 puta za "čekićare" i postigao je 15 golova, a sami procijenite da li vrijedi 120 miliona evra. To inače neće biti i jedini transfer Arsenala ovog ljeta jer se čeka ozvaničenje dolaska Kaija Haverca iz Čelsija.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:19
Gol Mitrovića Arsenalu
Izvor: Arena Sport
Izvor: Arena Sport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC