• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Haotičan" sastanak u Slobodi: Ništa od povratka Husića, klub sa "Tušnja" ima novog predsjednika

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako se očekivalo da se Azmir Husić vrati na čelo tuzlanskog kluba, to se nije desilo.

 Senad Mujkanović novi predsjednik FK Sloboda Tuzla Izvor: Promo/FK Olimpik Sarajevo

Azmir Husić bio je na pragu povratka na čelo tuzlanske Slobode, svi su očekivali da će upravo on povesti klub sa "Tušnja" naprijed, ka povratku u premijerligaško društvo, ali se to nije desilo. Niti će.

Kako je saopšteno iz Slobode, na vanrednoj sjednici Skupštine usvojen je prijedlog liste kandidata gospodina Senada Mujkanovića, kao programski i finansijski najbolja ponuda.

Tako će novi saziv Upravnog odbora činiti: predsjednik Senad Mujkanović, potpredsjednici Dejan Pavić i Mesud Smajić, te članovi Samir Subašić, Goran Milić, Admir Mosorović i Kemal Papračanin.

"Novom Upravnom odboru želimo mnogo sreće i uspjeha u predstojećem radu i da FK Slobodu vrate tamo gdje pripada, a to je Premijer liga. Takođe se zahvaljujemo gospodinu Azmiru Husiću na njegovoj kandidaturi i namjeri da preuzme klub. Nažalost, gospodin Husić je insistirao na potpunoj kontroli Skupštine, što nije kompatibilno sa Statutom FK Sloboda da jedna osoba kontroliše i Upravni odbor i Skupštinu s obzirom da je Skupština nadležna da nadzire i kontroliše rad Upravnog odbora. Pobjednička ponuda je kompatibilna s ciljem proširenja Skupštine na 31 član, na koji je gospodin Mujkanovic pristao, a godspodin Husić odbio", saopšteno je iz Slobode.

Dalje se navodi:

"Taj zahtjev je naišao na oštro protivljenje gospodina Husića i bili smo svjedoci posljednjeg haotičnog sastanka u prostorijama Kluba gdje se nije moglo naći rješenje. Trenutni članovi Skupštine daju svoje mandate na raspolaganje FK Sloboda, ali isključivo građanima i to broju 31, a ne jednom čovjeku. Takođe, pored imenovanja Upravnog odbora, imenovana je Komisija i izmjenjen je i poslovnik Skupštine tako da će novi saziv Skupštine morati da čini 31 delegat da bi se izbjegla privatizacija gradskog kluba. Novi saziv Skupštine će zakazati svoju sjednicu u roku od 15 dana", poručili su iz tuzlanskog kluba.

Podsjetimo, nakon ispadanja iz najvišeg ranga bh. fudbala, Sloboda će naredne sezone nastupati u m:tel Prvoj ligi Federacije BiH.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC