• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POBIJEDIO ZENIT, PA SE PONUDIO RUSIMA?! Hoće da ide iz Zvezde - rekao novinarima gdje želi da pređe

Fudbaler srpskog šampiona Kings Kangva najavio da ne bi imao ništa protiv selidbe u Sankt Peterburg, ukoliko stigne poziv.

 Kings Kangva o Zenitu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Zenit (2:1) u prijateljskom meču na turniru u Sankt Peterburgu, a reprezentativac Zambije Kings Kangva dobio je priliku u finišu susreta. Zbog tri godine koje je na početku karijere proveo u Rusiji bio je zanimljiv tamošnjim medijima, a u prvoj izjavi nakon susreta kao da se "preporučio" svojim domaćinima.

Vezni fudbaler za kojeg se spekuliše da je na izlaznim vratima srpskog kluba - pominjao se Notingem Forest kao zainteresovani kupac - ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u Zenitu iz Sankt Peterburga. To je jasno rekao novinarima, koji su se interesovali za njegov status.

"Da, tačno je da sam imao ponudu Krila Sovjetov u januaru. Moja odluka je bila da ostanem u Srbiji, ali da me je zvao Zenit, došao bih", iskren u izjavi za Sport Ekspres bio nekadašnji fudbaler Arsenala iz Tule, koji se prisjetio i tog perioda: "U lijepom sjećanju mi je Arsenal. Otišao sam jer sam htio da se razvijam i napredujem kao fudbaler, Bila je to ispravna odluka u tom trenutku."

U kratkoj izjavi datoj ruskim medijima nakon utakmice, Kings Kangva je govorio o Premijer ligi Rusije i svom mladom saigraču Jegoru Prucevu. "Mislim da je prvenstvo Rusije mnogo jače. Ima više jakih timova, bolje je. Jegor ima lakšu povredu i zato nije mogao da igra. Inače, Prucev je odličan igrač koji se dobro razvija", zaključio je vezni igrač iz Zambije.

Podsjećamo, Kangva je tri godine proveo u Tuli, a za Arsenal je odigrao 55 mečeva. Na tim susretima postigao je šest golova i imao još devet asistencija, što je učinak koji je nadmašio već nakon jedne sezone u Beogradu. U crveno-bijelom dresu je postigao 12 golova i imaо šest asiсtencija na 45 mečeva za samo jednu sezonu. Ujedno, takve partije su mu učvrstile status reprezentativca pa je već 15 puta nastupio za svoju zemlju.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:14
Promocija Baraka Bahara za novog trenera Crvene zvezde
Izvor: Kurir/Nenad Kostić
Izvor: Kurir/Nenad Kostić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC